24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalDonald Tusk afirmă că liderii UE l-au criticat pe Rutte, următorul șef...

Donald Tusk afirmă că liderii UE l-au criticat pe Rutte, următorul șef al NATO

Premierul olandez Mark Rutte, care va fi următorul secretar general al NATO, a fost criticat de alți lideri ai Uniunii Europene în cadrul unui summit pentru opoziția sa față de finanțarea comună de către UE a proiectelor de apărare, a declarat premierul Poloniei, potrivit Reuters.

Apărarea a ocupat un loc important pe agenda summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, care a început joi, în contextul războiului din Ucraina și al prezenței președintelui Volodymyr Zelenski.

Liderii au discutat propuneri pentru finanțarea comună a proiectelor de apărare în cadrul blocului, însă acestea s-au confruntat cu opoziția lui Rutte și a cancelarului german Olaf Scholz.

Rutte a fost confirmat miercuri drept următorul șef al NATO și va prelua funcția la 1 octombrie de la norvegianul Jens Stoltenberg, care părăsește după un deceniu în această funcție. Rutte a fost un apărător ferm al Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia.

Practic toată lumea i-a reamintit cu voce tare pe Mark Rutte că va prelua curând funcția de secretar general al NATO și că ar trebui să facă tot posibilul pentru ca Europa să nu economisească bani și resurse (în domeniul apărării),

a declarat Donald Tusk.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă