30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialGruparea ISIS, încolţită din nou. Coaliția antijihadistă a distrus în Irak o...

Gruparea ISIS, încolţită din nou. Coaliția antijihadistă a distrus în Irak o unitate de producție a armelor chimice

Coaliţia antihihadistă condusă de SUA a înregistrat un nou succs. Avioanele sale au distrus în Irak un amplasament folosit de gruparea Stat Islamic (SI) pentru producerea armelor chimice, a declarat marți un general american, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit generalului Jeffrey Harrigian, comandantul operațiunilor aeriene americane în Orientul Mijlociu, locația distrusă este o uzină farmaceutică transformată în facilitate militară, iar acolo s-au produs probabil muniții pe bază de clor și gaz muștar.

Existența acestei facilități demonstrează ‘încă o dată disprețul flagrant al Daech (acronimul arab al grupării SI n.red.) față de legile și normele internaționale’, a declarat generalul american în timpul unei videoconferințe cu presa.

El a precizat că raidul în urma căruia a fost distrusă respectiva unitate, situată în apropierea orașului irakian Mosul, a fost efectuat luni de avioane de atac la sol și de un bombardier B-52.

Citeşte şi ISIS, tot mai aproape de înfrângere. SUA a eliminat încă un important responsabil militar

Pentagonul a difuzat și o înregistrare video cu acel raid, în imagini observându-se cum mai multe clădiri masive sunt distruse printr-o serie de explozii.

Potrivit Departamentului american al Apărării, gruparea SI a folosit deja muniții pe bază de clor sau gaz muștar. Și inspectorii ONU au confirmat că jihadiștii au utilizat gaz muștar cel puțin într-un caz, respectiv pe 21 august într-un atac la Marea, oraș din nordul Siriei.

Citeşte şi ISIS are planuri de extindere şi după o înfrângere în Irak şi Siria. Mărturia unui jihadist: ISIS are agenţi adormiţi în toată lumea, iar numărul lor este în creştere

 

 

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...

Anchetă: câți copii consumă droguri și tutun – date

Trei din 10 copii știu pe cineva care a consumat substanțe psihoactive / droguri, în general din proximitate; Aproape unu din trei adolescenți afirmă că...

Metrorex anunță restricții de trafic în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere, 3 luni

Traficul rutier în zona Piaţa Montreal - Piaţa Presei Libere va fi restricţionat, timp de trei luni, din 6 iulie, ca urmare a desfăşurării...
Ultima oră
Pe aceeași temă