29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăMetrorex anunță restricții de trafic în zona Piața Montreal - Piața Presei...

Metrorex anunță restricții de trafic în zona Piața Montreal – Piața Presei Libere, 3 luni

Traficul rutier în zona Piaţa Montreal – Piaţa Presei Libere va fi restricţionat, timp de trei luni, din 6 iulie, ca urmare a desfăşurării unor lucrări de consolidare a unor galerii subterane pentru viitoarea staţie de metrou Piaţa Montreal de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, a anunţat Metrorex.

„Pentru activităţi de execuţie în cadrul contractului „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare şi execuţie structură de rezistenţă staţii, galerii şi tuneluri. Lotul 1.1 – 1 Mai -Tokyo”, Metrorex anunţă restricţii de trafic rutier, programate să intre în vigoare la data de 06.07.2024 până la 07.09.2024. Măsura restricţionării traficului este impusă de planul de lucrări pentru viitoarea staţie de metrou Piaţa Montreal de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secţiunea Sud. Orice modificare eventuală care ar putea interveni pe parcurs va fi anunţată printr-o informare actualizată. Restricţia de circulaţie se va institui în zona Piaţa Montreal – Piaţa Presei Libere şi constă în ocuparea celor trei benzi de circulaţie existente pe Bd. Mărăşti, pe relaţia Piaţa Montreal – Piaţa Presei Libere”, informează Metrorex, într-un comunicat de presă.

Devierea traficului pe zona lucrărilor se efectuează conform legislaţiei în vigoare şi va fi semnalizată prin instalarea de panouri informative cu privire la restricţie, în intersecţiile: Bd. Ion Mihalache – Str. Aviator Popişteanu, Str. Aviator Popişteanu – Bd. Expoziţiei, Str. Parcului – Bd. Expoziţiei – Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăşti – Str. Alexandru Constantinescu şi Bd. Mărăşti – Bd. Mareşal Alexandru Averescu.

De asemenea, pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricţionat.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internaţional Otopeni, fără transbordare la staţia 1 Mai. Aceasta va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii de metrou: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes naţional, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reţelei de transport trans european (TEN-T), finanţat din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile. 

Citește și:

Linia STB 112, traseu modificat, în weekend

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă