15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Scandal în Marea Britanie: Postul BBC, obligat să îşi ceară scuze,...

FOTO. Scandal în Marea Britanie: Postul BBC, obligat să îşi ceară scuze, după ce a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care compară o prezentatoare de știri cu o mamă dispărută

Postul britanic BBC a fost obligat să își ceară scuze, după ce a publicat, pe rețelele de socializare, o postare în care au afirmat că o prezentatoare de știri seamănă cu o mamă care a dispărut, informează Daily Mail.

Într-un buletin de știri, BBC Look North a relatat că Renata Antczak, o avocată de 49 de ani, a dispărut în urmă cu două săptămâni, după ce și-a dus fiica la școală. În acest context, pe paginile de Facebook și de Twitter ale postului a fost publicată o postare, în care jurnalista Gemma Dawson, cea care a prezentat știrea, este comparată cu mama dispărută.

„Atunci când prezentatoarea de știri arată ca o mamă dispărută”, se precizeză în postarea însoțită de o captură în care ambele femei blonde poartă haine similare.

Ulterior, postarea a fost revizuită: „Când prezentatoarea arată ca subiectul știrii”, ceea ce a stârnit un val de critici din partea telespectatorilor, care au calificat postarea ca fiind „de prost gust”.

Astfel, BBC Look North a răspuns celor care i-au criticat pe rețelele de socializare. „Ne cerem scuze că vi se pare ofensatoare postarea, dar am sperat că publicitatea va ajuta. Dacă oameni se decid să o distribuie”, au scris reprezentanții pe Internet.

Totodată, un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că postarea a fost ștearsă și a precizat că „regretă” inițiativa. „Postarea a fost ștearsă. Regretăm că a fost considerată jignitoare. Continuăm să publicăm informații despre ancheta poliției”, se precizează într-un comunicat.

 

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă