13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. 55 de persoane dintr-un oraș irakian controlat de gruparea...

FOTO + VIDEO. 55 de persoane dintr-un oraș irakian controlat de gruparea Stat Islamic au murit în urma unui raid aerian

Zeci de persoane, inclusiv femei și copii, au murit, miercuri, într-un oraș controlat de gruparea Stat Islamic (SI) din vestul Irakului, la granița cu Siria, potrivit unor parlamentari, informează Reuters, citat de Agerpres.

Surse medicale locale precizează că 55 de civili au fost uciși, inclusiv 12 femei și 19 copii, în trei lovituri aeriene. 

Atacurile au lovit o piață aglomerată din orașul Qaim, în provincia irakiană Anbar. La morga din oraș au fost aduse și corpurile a opt luptători.

Parlamentarul provinciei Anbar, Ahmed al-Salmani, a confirmat cifra de 55 de civili morți, în timp ce alt parlamentar, Mohammed Karbouli, a declarat pentru Reuters că 60 de persoane au fost ucise, inclusiv unele din rudele sale.

Oficiali irakieni nu au comentat imediat informațiile, dar agenția de știri a SI, Amaq, a difuzat imagini cu ceea ce a spus că reprezintă urmările bombardamentului, pentru care a învinuit forțele aeriene irakiene. Atacul a avut loc pe fondul ofensivei forțelor irakiene, aflată în a șaptea săptămână, pentru zdrobirea SI la Mosul, oraș aflat la circa 280 de kilometri nord-est de Qaim.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă