30.5 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialExpert rus: Rachetele americane au ajuns la țintă fără a fi detectate...

Expert rus: Rachetele americane au ajuns la țintă fără a fi detectate de sistemele rusești S-400 din Siria. Motivul este simplu

Rusia are instalate sisteme de apărare antiaeriană S-400 (cel mai performant echipament rusesc de interceptare a țintelor aeriene – n.r.) la baza sa de la Hmeimim (provincia siriană Latakia), dar niciun sistem antiaerian din lume nu este capabil să detecteze obiecte la o altitudine atât de joasă precum cea la care au zburat rachetele americane, care au lovit țintele în Siria în noaptea de joi spre vineri, a declarat vineri publicației Vzgliad expertul militar Viktor Murahovski, redactor-șef al revistei "Arsenalul patriei", arată Agerpres.

Baza Shayrat, din provincia Homs, a fost lovită în jurul orei 00:40 GMT de 59 de rachete Tomahawk trase de pe distrugătoarele americane USS Porter și USS Ross, care se aflau în zona de est a Mediteranei.

Având în vedere că altitudinea la care au zburat rachetele de croazieră nu a fost mai mare de 100 de metri, vizibilitatea directă a acestora a fost practic inexistentă chiar dacă radarele ar fi fost "amplasate pe înălțimi", a explicat expertul, adăugând că și relieful muntos din zonă a fost o piedică.

În prezent, "niciun sistem de apărare antiaerian din lume, fie că este un C-400 sau un 'Patriot' sau oricare altul nu putea detecta de la distanță ținte aeriene la joasă altitudine", a spus el, subliniind că detectarea țintelor în astfel de condiții este o imposibilitate din punct de vedere al legilor fizicii.

Ca ripostă la atacul Washingtonului, calificat de Moscova drept o ''agresiune împotriva unei națiuni suverane'', Rusia a suspendat acordul cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria și a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

O sursă din cadrul Ministerului Apărării rus a afirmat că Moscova are în vedere diverse moduri de reacție la ultimele evoluții din Siria, dar s-a eschivat să specifice clar care ar putea fi acestea.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 19 județe până mâine; căldură în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri dimineaţa în aproape jumătate din ţarăConform prognozei...

FOTO și VIDEO. Incendiu la un centru comercial din Ploiești

Un ansamblu care include magazine şi alţi operatori economici din Ploieşti a fost cuprins de un incendiu, în această dimineaţă, fiind emis mesaj RO-ALERT...

Cum să alegi cele mai bune pachete de vacanță în Maldive pentru un sejur perfect

Vacanța perfectă în Maldive este posibilă doar cu cele mai bune pachete și oferte, de aceea în acest articol vei citi despre 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă