7.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialDouă avioane de luptă ale Chinei s-au apropiat periculos de o aeronavă...

Două avioane de luptă ale Chinei s-au apropiat periculos de o aeronavă americană, riscând să se ciocnească

Două avioane de luptă ale Chinei s-au apropiat periculos de o aeronavă de recunoaştere a Statelor Unite, riscând o coliziune deasupra Mării Chinei de Est, acuză oficiali militari americani citaţi de postul Fox News, informează Mediafax.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, deasupra Mării Chinei de Est, la aproximativ 150 de kilometri sud de portul chinez Qingdo, au dezvăluit luni oficiali americani.

Două avioane de vânătoare chineze de tip J-10 au fost trimise pentru interceptarea unei aeronave de recunoaştere de tip EP-3, aparţinând Forţelor Navale americane.

Unul dintre avioanele chineze s-a apropiat la doar aproximativ 100 de metri de avionul american.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă