33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDe Ziua Independenței Republicii Moldova, președintele Dodon a decorat trei persoane care...

De Ziua Independenței Republicii Moldova, președintele Dodon a decorat trei persoane care au realizat “strângerea relațiilor cu Rusia”

De Ziua Independenței Republicii Moldova, președintele Igor Dodon a acordat  trei decorații pentru "strângerea relațiilor de prietenie cu Rusia", relatează luni Jurnal.md citat de Agerpres.

Ceremonia a avut loc duminică. Beneficiarii decorațiilor au fost istoricul rus de origine moldoveană Vladislav Grosul, autorul unor lucrări despre relațiile moldo-ruse; Mihail Krotov, care coordonează relațiile în cadrul CSI în Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului de la Moscova) și expertul în probleme rusești Alexander Rahr, criticat pentru pozițiile sale pro-Kremlin, inclusiv în ceea ce privește anexarea Crimeii.

Pe site-ul președinției moldovene se menționează că Igor Dodon a conferit aceste distincții în semn de "profundă recunoștință pentru contribuția substanțială la consolidarea și extinderea unor relații interstatale de prietenie și colaborare".

Istoricul Vladislav Grosul a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova — "Ordinul Republicii", în timp ce parlamentarul rus Mihail Krotov și expertul ruso-german Alexander Rahr cu "Ordinul de Onoare".

În schimb parlamentul de la Chișinău, controlat de o majoritate proeuropeană, a decorat cu această ocazie o serie de personalități moldovene pentru rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. Printre cei decorați s-a numărat și compozitorul Eugeniu Doga, căruia i-a fost conferită '"Medalia Democrației''.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă