13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăȘtirile zileiGalaţi: Cursurile la o şcoală generală şi la două colegii au fost...

Galaţi: Cursurile la o şcoală generală şi la două colegii au fost suspendate

Întrucât temperaturile au scăzut drastic, autorităţile din Galaţi au decis ca luni şi marţi copiii să stea acasă, pentru a nu îngheţa în sălile de clasă.

O astfel de decizie a fost luată în cazul Şcolii generale nr. 17 şi a două colegii, în total circa o mie de copiii fiind anunţaţi că nu fac cursuri, acestea urmând să fie recuperate.

Marţi, în funcţie de evoluţia vremii şi a lucrărilor de branşare a centralelor la reţeaua de gaze, oficialii şcolilor urmează să ia o decizie cu privire la desfăşurarea cursurilor în următoarele zile. În timp ce la cele trei unităţi cursurile au fost suspendate, în alte zece unităţi şcolare programul a fost scurtat, întrucât în clase e foarte frig, şcolile neavând deocamdată sisteme de încălzire funcţionale. 

Potrivit autorităţilor locale, problema alimentării cu gaz va fi rezolvată pe parcursul acestei săptămâni, la şase dintre cele 13 unităţi afectate sistemul de termoficare urmând să fie pornit chiar luni.

Cele 13 unităţi au fost debranşate de la reţeaua de termoficare după ce Primăria a anunţat închiderea sistemului centralizat din cauza pierderilor şi a cheltuielilor de întreţinere uriaşe.

În şcoli, au fost montate centrale termice, însă, până acum nu au fost parcurşi toţi paşii pentru obţinerea avizelor pentru conectarea la reţeaua de gaze, unităţile de învăţământ aşteptând autorizaţiile pentru racordarea la reţeaua de gaze.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Băneasa nu e lăsat aeroport de rezervă pentru Otopeni. Avioanele de pe Otopeni, nevoite să treacă munții într-un motor, în caz de urgență

Aeronavele care sunt nevoite să aterizeze de urgență după decolarea de pe Otopeni sau înainte de aterizarea pe acest aroport, în cazul unor defecțiuni...

George Simion: „Noi nu vrem să fim încă un parazit pe spatele statului român”

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat joi că Alianţa pentru Unirea Românilor nu vrea să fie „încă un parazit pe spatele statului român”, susținând...

Irina Begu, calificată în turul secund la Roma, după un meci întins pe două zile

Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce a învins-o joi pe spaniola de origine...
Ultima oră
Pe aceeași temă