30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Un republican a şocat Congresul american aducând în sala de şedinţe...

VIDEO. Un republican a şocat Congresul american aducând în sala de şedinţe 100 de ţânţari vii. Află de ce

Membrii Congresului american au folosit mereu diverse obiecte pentru a-i ajuta să-şi susţină punctele de vedere, scrie The Washington Post, subliniind că miercuri a fost prima oară când un ales şi-a adus o recuzită vie şi periculoasă.

În această tradiţie, senatorul James M.Inhof a adus pe parchetul Senatului anul trecut un bulgăre de zăpadă pentru a-şi exemplifica mai bine discursul împotriva îngălzirii globale. Republicanul Luis V.Gutierrez a venit odată cu o fotografie a cântăreţilor Justin Biber şi Selena Gomez pentru a-şi susţine discursul despre migraţie.

Dar miercuri s-a înregistrat o premieră: În Congres a ajuns un borcan cu ţânţari vii. Republicanul David Jolly şi-a întrebat colegii dacă-şi pot imagina frica şi anxietatea care ar cuprinde întreaga sală dacă el ar da drumul celor o sută de ţânţari din borcan. „Membrii Congresului ar fugi imediat spre cabinetul medical pentru a se testa. S-ar da cu sprai împotriva ţânţarilor înainte de a se întoarce în sală. Aceasta este teama permanentă a locuitorilor din Florida”, a încheiat republicanul.

În discursul său, David Jolly a cerut Congresului să aprobe fonduri pentru prevenţia virusului Zika. Discuţiile pe această solicitare au fost aprinse în ultima perioadă şi taberele politice s-au acuzat una pe alta de dezinteres faţă de subiect.

Nu se ştie dacă şi când vor fi aprobate fondurile pentru prevenţia virusului Zika, dar s-a ajuns acum în punctul în care parlamentarii aduc insecte vii în Congres pentru a-şi convinge colegii de importanţa iniţiativei legislative.

Cele mai citite

Ce a transmis Iohannis la Consiliul European

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în discuţiile de ieri, de la Consiliul European, importanţa crucială pe care Marea Neagră o are pentru securitatea regională,...

Rata șomajului din România, în ușoară scădere

Rata şomajului în România se situa, la finele lunii mai, la 3,09%, cu 0,01 puncte procentuale sub nivelul din luna anterioară, arată datele centralizate...

VIDEO. Boloș despre încasările din TVA, în acest an

România are prevăzut să colecteze la bugetul de stat peste 120 de miliarde de lei din TVA , a declarat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş,...
Ultima oră
Pe aceeași temă