Trenuri întârziate din cauza unor cabluri furate

de Iulia Iancu , 06 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 11:49, 06 noiembrie 2017
Trenuri întârziate din cauza unor cabluri furate

Circulația trenurilor pe rutele Lehliu - Săruleşti (Magistrala Bucureşti-Constanţa) şi Călineşti - Goleşti (tronsonul Titu-Goleşti) se desfăşoară în condiţii speciale. Hoții au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalaţiilor de dirijare. Momentan, funcționarea garniturilor de tren se desfășoară sub supravegherea personalului feroviar care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică.

„Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat cablul de alimentare a instalaţiei de dirijare a traficului între Călineşti - Goleşti, în vederea sustragerii, iar între Lehliu şi Săruleşti au furat 50 de relee, după ce au devastat dulapurile instalaţiilor de dirijare”, precizează CFR.

Până la înlocuirea componentelor sustrase şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalaţiile de dirijare a traficului, trenurile înscrise în circulaţie pe cele două segmente de cale ferată vor acumula întârzieri în graficul de circulaţie de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care modifică implicit şi ora de sosire la destinaţie.

Echipele de intervenţii ale CFR se află pe teren pentru înlocuirea componentelor feroviare sustrase şi remedierea defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma savârşirii acestor acţiuni infracţionale.

Reprezentanţii companiei reamintesc faptul că achiţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.

Loading...

Comentarii

 • O ţară de kkt ! Prostia şi hoţia sînt de bază în Rrominia !

  07 noiembrie 2017 19:29
 • Nona

  06 noiembrie 2017 17:57

  Numai amenzi si plata despagubirilor ? De ce asta ? Cu ce cistiga din ce au furat nu au nici o problema sa plateasca ! Praf in ochi ! Trebuie sa faca puscarie fara drept de iesire conditionata si munca silnica in locurile cele mai grelecu muncile cele mai grele !

  raspunde comentariului
 • vasile

  06 noiembrie 2017 13:19

  Pedepse de zeci de ani pentru asemenea hoți, fără eliberare pe bază demuncă sau cărți. Muncă silnică neremunerată cu nimic.

  raspunde comentariului
 • quid prodest

  06 noiembrie 2017 12:58

  Se va emite OUG de marire a sporurilor politistilor ca sa-i stimulleze sa-i prinda pe hoti. O regula in detectivi - hotii sunt toti cei care castiga din hotie. Prostii pierd de trei ori - ca au platit impozitele, ca au platit biletele, ca au impresia ca nu vor merge vreodata si mai rau.

  raspunde comentariului
 • clencix

  06 noiembrie 2017 12:32

  Le-au mancat ursii sau ursarii lor.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design