9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, acuzat de DNA de şantaj....

UPDATE. Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, acuzat de DNA de şantaj. Premierul l-a eliberat din funcție, dar judecătorii au respins arestarea preventivă

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Braşov au respins vineri seara propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Ninel Cercel, dispunând măsura controlului judiciar. Procurorii anticorupție au formulat contestaţie la măsura dispusă de magistraţi, a declarat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Braşov, judecătoarea Gabriela Ciolacu. 

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat pe Ninel Cercel din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, decizia fiind publicată vineri seară în Monitorul Oficial. 


Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost reţinut de procurorii DNA pentru şantaj, în cazul vagonului unui tren cu azotat de amoniu la care s-a produs un incendiu, în 31 octombrie, în Gara Comarnic. El este acuzat că a şantajat şi ameninţat un director din CFR pentru a demisiona din funcție.

În 31 octombrie, în staţia Comarnic s-a constatat un început de incendiu la un tren de marfă care transporta azotat de amoniu de la Azomureş.

Potrivit DNA,  conducerea C.F.R. a luat măsurile necesare astfel ca trenul să fie fost scos în afara gării, populaţia şi infrastructura feroviară nefiind puse în pericol, iar ulterior trenul şi-a continuat deplasarea spre destinaţia finală Ploieşti Triaj, conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a companiei CFR Marfă SA netratând incidentul ca pe un eveniment grav.

În contextul acestui incident, începând din 1 noiembrie secretarul de stat Ninel Cercel i-a solicitat imperativ, direct sau prin intermediari, directorului Centrului Zonal Marfă Braşov să demisioneze pentru că în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate.

"Varianta oferită de inculpat părţii vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înfiinţa special şi la Braşov, promiţându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susţine în faţa ministrului pentru a fi numit şef de regională. Partea vătămată nu a acceptat condiţiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost ameninţarea cu controale în urma cărora va fi demis", arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, în 3 noiembrie secretarul de stat a trimis la Braşov două echipe de control, iar în aceeaşi zi directorul respectiv a fost notificat că în 6 noiembrie este convocat la Bucureşti întrucât este cercetat disciplinar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă