23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, acuzat de DNA de şantaj....

UPDATE. Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, acuzat de DNA de şantaj. Premierul l-a eliberat din funcție, dar judecătorii au respins arestarea preventivă

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Braşov au respins vineri seara propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Ninel Cercel, dispunând măsura controlului judiciar. Procurorii anticorupție au formulat contestaţie la măsura dispusă de magistraţi, a declarat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Braşov, judecătoarea Gabriela Ciolacu. 

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat pe Ninel Cercel din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, decizia fiind publicată vineri seară în Monitorul Oficial. 


Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ninel Cercel a fost reţinut de procurorii DNA pentru şantaj, în cazul vagonului unui tren cu azotat de amoniu la care s-a produs un incendiu, în 31 octombrie, în Gara Comarnic. El este acuzat că a şantajat şi ameninţat un director din CFR pentru a demisiona din funcție.

În 31 octombrie, în staţia Comarnic s-a constatat un început de incendiu la un tren de marfă care transporta azotat de amoniu de la Azomureş.

Potrivit DNA,  conducerea C.F.R. a luat măsurile necesare astfel ca trenul să fie fost scos în afara gării, populaţia şi infrastructura feroviară nefiind puse în pericol, iar ulterior trenul şi-a continuat deplasarea spre destinaţia finală Ploieşti Triaj, conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a companiei CFR Marfă SA netratând incidentul ca pe un eveniment grav.

În contextul acestui incident, începând din 1 noiembrie secretarul de stat Ninel Cercel i-a solicitat imperativ, direct sau prin intermediari, directorului Centrului Zonal Marfă Braşov să demisioneze pentru că în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate.

"Varianta oferită de inculpat părţii vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înfiinţa special şi la Braşov, promiţându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susţine în faţa ministrului pentru a fi numit şef de regională. Partea vătămată nu a acceptat condiţiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost ameninţarea cu controale în urma cărora va fi demis", arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, în 3 noiembrie secretarul de stat a trimis la Braşov două echipe de control, iar în aceeaşi zi directorul respectiv a fost notificat că în 6 noiembrie este convocat la Bucureşti întrucât este cercetat disciplinar.

Cele mai citite

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă