30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialRadu Mazare s-a râzgândit cu privire la demisie

Radu Mazare s-a râzgândit cu privire la demisie

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat marţi că nu are de gând să demisioneze, deşi înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale anunţase că va face acest lucru dacă Victor Ponta nu va deveni preşedinte al României.

Întrebat marţi de jurnalişti dacă rămâne consecvent cu declaraţiile de săptămâna trecută, Radu Mazăre a spus că va renunţa la primărie doar dacă i-o vor cere constănţenii, dar că, deocamdată, e primar prin votul a peste 60% din alegători. Cât despre declaraţiile anteriorare, Mazăre a precizat că n-a spus niciodată că va demisiona dacă pierde Ponta.

"Nu am spus că demisionez dacă nu iese Ponta. Eu am spus că dacă sistemul rămâne în continuare la fel mă gândesc să renunț. Îi urez succes în mandat lui Iohannis, dar eu am fost ales cu peste 65% şi frumos este să respectăm votul din primul tur. Decizia de a renunţa la funcţia de primar o să o iau eu, atunci când cred eu de cuviinţă, sau cetăţenii, la alegeri. Să nu grăbim, e o chestiune personală a mea, la care mă gândesc", a declarat marţi Radu Mazăre.

Duminică, în ziua turului al doilea, primarul Constanței, Radu Mazăre, anunța că intenționează să se retragă din politică, în cazul unui eșec al lui Victor Ponta. „Dacă lucrurile nu se schimbă … și chiar dacă câștigă cine trebuie și lucrurile nu se schimbă, sistemul pentru care umblu îmbrăcat așa de 10 ani…, vreau să mă retrag nu numai de la primărie, dar o să mă retrag de tot… și din țară. Dacă sistemul construit de Băsescu, un sistem bazat pe ură și pe încrâncenare, va rămâne, eu vreau să ies din politică. Pentru că energia mea nu mai pot s-o dedic lucrurilor pe care vreau să le fac oamenilor și trebuie s-o dedic ca să mă apăr cu avocați și așa mai departe. Și nu mai am plăcere și dacă nu mai am plăcere… Nu m-am născut politician, nu mor ­politician, nu este nici o dramă”, a afirmat Mazăre.

Acesta a spus că ar vrea să plece într-o țară unde va putea să trăiască relaxat. „Sunt atâtea locuri unde lumea trăiește relaxată să știți, foarte multe locuri. Mi-e dor să merg și să stau într-o țară în care să nu mă uit la televizor sau, dacă mă uit la televizor, să nu văd mascați de dimineață până seara, într-o zi politicieni, într-o zi oameni de afaceri. Sunt multe locuri pe planeta asta în care se trăiește relaxat și oamenii au o figură destinsă”, a afirmat primarul Constanței. Radu Mazăre a precizat că din punctul său de vedere ar trebui făcute schimbări în ceea ce privește justiția. „La maniera la care se face acum hăituiala…, da. Sigur, cine greșește trebuie să plătească, asta este peste tot în lume, dar ca să hăituiești, să faci… 10 ani de zile să cauți cu acul fiecare lucru semnat că poate, poate găsesc ceva…. asta nu este justiție”, a precizat Mazăre.

Cele mai citite

Circulația tramvaielor blocată pe liniile 41 și 25. STB se îndreaptă în instanță împotriva responsabililor

O avarie la rețeaua electrică provocată de un constructor a blocat, în această dimineață, timp de peste 2 ore, circulația tramvaielor pe relația Nord-Vest...

Medic militar acuzat de luare de mită, 29 de acte materiale

Procurorii militari de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au decis să trimită în instanță acordul de recunoaștere a vinovăției în cazul lui Alexandru-Florin Săvulescu,...

Rata șomajului din România, în ușoară scădere

Rata şomajului în România se situa, la finele lunii mai, la 3,09%, cu 0,01 puncte procentuale sub nivelul din luna anterioară, arată datele centralizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă