22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPugilistul de 16 ani acuzat că a bătut mai multe persoane pe...

Pugilistul de 16 ani acuzat că a bătut mai multe persoane pe stradă a fost arestat preventiv

Alexandru Macingo, pugilistul clujean în vârstă de 16 ani, acuzat că alături de cinci tineri a agresat mai multe persoane pe stradă, a fost arestat preventiv marţi după-amiază, după ce Judecătoria Cluj-Napoca a decis înlocuirea controlului judiciar fiindcă adolescentul nu a respectat măsurile impuse.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, judecătorii au dispus arestarea preventivă a tânărului pentru 30 de zile, la cererea procurorului care instrumentează cazul lui Macingo, informează Mediafax.

"Instanţa a dispus înlocuirea cercetării sub control judiciar cu măsura cercetării în stare de arest preventiv pentru că s-a constatat că inculpatul nu a respectat măsurile impuse pe durata controlului judiciar", a precizat judecătorul Lucian Marian.

Pugilistul Alexandru Macingo, în vârstă de 16 ani, este cercetat penal pentru agresiune, alături de alţi cinci tineri. Potrivit legii, pe durata controlului judiciar, impus la începutul lunii aprilie 2014, tânărul nu avea voie să se întâlneacă cu martorii din dosar şi cu ceilalţi inculpaţi şi nu putea participa la evenimente publice, procurorul solicitând arestarea sa preventivă după ce a constatat că inculpatul a încălcat o parte din dispoziţiile anchetatorilor.

Alexandru Macingo era înscris la Clubul Sportiv "Voinţa" din Cluj-Napoca şi, potrivit antrenorului său Iosif Hertz, în săptămâna în care anchetatorii au început cercetarea penală pe numele său Macingo ar fi trebuit să participe la Campionatele Naţionale de Box, unde era unul dintre favoriţii la titlul de campion naţional.

Antrenoul de box Iosif Hertz a explicat că tânărul nu a mai fost la antrenamente de la începutul lunii aprilie, când Federaţia Română de Box a luat decizia să suspende activitatea sportivă a lui Alexandru Macingo.

"Nu ştiam că a fost arestat preventiv, ştiam doar că este cercetat sub control judiciar. Nu a mai venit nici la sală, pentru că, de când Federaţia Română de Box l-a suspendat, noi am luat decizia să nu îi mai permitem să vină nici la antrenamente", a spus Iosif Hertz.

Antrenorul a mai spus că a încercat să ia legătura cu fostul său elev şi cu familia acestuia, în ultimele săptămâni, însă fără succes.

"Cu mine, Macingo nu a mai vrut să vorbească, spunea că îi este ruşine de mine. Răspundea la telefon, dar când auzea că sunt eu îmi închidea. Nici cu părinţii lui nu am reuşit să vorbesc, chiar dacă ei se interesau de Alexandru, în perioada când acesta frecventa clubul", a mai spus Iosif Hertz.

Potrivit anchetatorilor, la începutul lunii aprilie, Alexandru Macingo şi alţi cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 26 ani au lovit, fără motiv, mai mulţi trecători, pe o stradă din Cluj-Napoca.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Cluj, cei şase tineri erau beţi şi au agresat cinci persoane, iar în urma incidentului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, însă procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj au dispus eliberarea lor sub control judiciar.

Surse judiciare au declarat, la momentul respectiv, că agresorii le-ar fi spus anchetatorilor că au vrut să copieze un joc violent numit "Knok-out game", un fenomen inventat în SUA care presupune să dobori victima cu un singur pumn. Conform aceloraşi surse, pugilistul a declarat în faţa anchetatorilor că agresiunile au avut loc "la mişto".

Aceleaşi surse spun că, în momentul în care procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj au dispus eliberarea celor şase sub control judiciar, la dosar nu existau certificate medico legale care să ateste gravitatea faptei.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...
Ultima oră
Pe aceeași temă