15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și-a pus fosta cumnată să...

VIDEO Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și-a pus fosta cumnată să conducă o firmă nou înființată în subordinea Primăriei

Cristina Arghir, sora fostei soții a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, a fost numită administrator provizoriu la o firmă recent înființată de Primăria acestui sector, informează Revista 22.

Noua firmă se numește Internet și Tehnologie S3. Numirea Cristinei Arghir la conducerea firmei a fost aprobată de Consiliul Local Sector 3. Fosta cumnată a primarului Negoiță ar urma să aibă un salariu de 8000 de lei net pe lună.

"Numele meu este Arghir Cristina, de profesie economist. Am terminat ASE – Facultatea Economie, un Master de Comunicare în Afaceri, tot în cadrul A.S.E.-ului. Am lucrat o perioadă în marketing după care am am preluat activitatea unui SRL încă de la înființare și în ultimii doi ani am coordonat activitatea din cadrul acestui SRL. Acum, dacă voi fi votată, sper să reușesc să fac o treabă bună și cu această societate", a declarat Cristina Argir în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 3.

Cristina Arghir este sora Sorinei Docuz, fosta soție a primarului Robert Negoiță. Cei doi s-au căsătorit în anul 2013 și au divorțat în anul 2016.

Potrivit unor informații existente pe Internet, surorile Cristina și Sorina au împreună o firmă de croitorie denumită Sow Atelier, care are sediul chiar în hotelul Rin – deținut de Robert  Negoiță. Una dintre clientele acestei firme ar fi chiar Gabriela Firea – primarul general al Capitalei.

Potrivit HotNews, Primăria Sectorului 3 a declarat că primarul Sorin Negoiță nu este în conflict de interese în contextul numirii fostei sale cumnate la conducerea unei firme din subordinea Primăriei.

"Desemnarea administratorilor societăților înființate de Consiliul Local se face de către acesta la propunerea consilierilor locali. În privința doamnei Cristina Arghir, propunerea desemnării acesteia în funcția de administrator provizoriu a fost făcută de un consilier local și a fost votată în ședința Consiliului Local al Sectorului 3 din data de 25.08.2017. Potrivit prevederilor Legii nr.161/2003 privind măsurile pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative. Referitor la conflictul de interese privind alesii locali, dispozitiile art. 76 alin.(1) din actul normativ mentionat prevad faptul ca "Primarii si viceprimarii, primarul general si viceprimarii municipiului Bucuresti sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I". Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, nu a emis un act administrativ, nu a incheiat un act juridic si nici nu a emis o dispozitie prin care sa o desemneze pe Cristina Arghir in calitate de administrator provizoriu, propunerea in cazul acesteia fiind facuta, asa cum am mentionat anterior, de un consilier local, si apoi votata in sedinta Consiliului Local al Sectorului 3 din data de 25.08.2017. Subliniem de asemenea faptul ca doamna Cristina Arghir nu este ruda de gradul I cu primarul Sectorului 3", susține comunicatul transmis de Primăria Sectorului 3.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă