Ploi-record în Capitală

de Andrei Mărgăritescu , 09 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 16:48, 09 octombrie 2017

În weekendul trecut, a plouat în București dublu față de cât a fost prognozat de ANM pentru media lunară a acestei luni, fapt ce a pus la încercare echipele de intervenție ale Apa Nova.

Pentru octombrie, estimarea privind cantitatea de precipitații este de 43,5 l/mp, iar în ultimele 48 de ore, în București, s-au înregistrat cantități duble, de 88,85 l/mp, dublul mediei lunare.

Mai bine zis, canalizarea din Capitală a preluat 11,19 milioane mc de apă, cât volumul maxim al barajului de la Lacul Morii. Din fericire, lucrările de curățare și întreținere a sistemului de canalizare efectuate de Apa Nova (casete de ape uzate, canale, guri de scurgere etc.) au avut eficiență. Cu acest volum-record de apă căzută în decurs de 48 de ore s-au confruntat și alte capitale europene, dar acolo lucrurile nu au stat deloc pe roze, multe dintre ele fiind inundate.

Verificare nonstop

Pentru acest eveniment pluvial, Apa Nova a mobilizat 37 de autocurățitoare, 20 de autoutilitare și 168 de oameni care au lucrat în trei schimburi. Zonele fierbinți, adică cele nouă pasaje rutiere ale Capitalei, au fost verificate și monitorizate 24 de ore din 24, iar intervențiile au fost prompte în toate sectoarele Capitalei.

Tabel

SITUAȚIE PE SECTOARE 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design