25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialOpt români, condamnați la închisoare în Franța, pentru trafic de ființe umane...

Opt români, condamnați la închisoare în Franța, pentru trafic de ființe umane și escrocherii

Opt români au fost condamnați, în Franța, la pedepse cuprinse între 18 luni și cinci ani de închisoare, pentru trafic de ființe umane și escrocherie, relatează AFP, conform Mediafax.

Cei opt condamnaţi, dintre care cinci au fost reţinuţi în România, au vârste cuprinse între 25 şi 51 de ani. Trei dintre aceştia au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare, alţi doi la patru, în timp ce alte două persoane au primit trei ani de închisoare, iar ultimul o pedeapsă de 18 luni de închisoare.

Cei opt au fost fost judecaţi pentru escrocherie în grup organizat şi trafic de fiinţe umane.

Ancheta a început în februarie 2012, în Normandia, în nordul Franţei, prin verificarea cazurilor de escrocherie semnalate în magazine aparţinând celor mai importante companii de telefonie mobilă din Franţa – Orange, Bouygues, SFR. Potrivit anchetatorilor, cetăţenii români obţineau printr-un cont bancar fictiv abonamente telefonice folosite pentru a cumpăra telefoane iPhone la preţ redus, care erau ulterior revândute în România.

În urma anchetei, desfăşurată de poliţişti români în colaborare cu Poliţia din România, s-a descoperit că liderii reţelei aduceau persoane din România, cu promisunea găsirii unui loc de muncă în Franţa, dar aceştia erau obligaţi să participe la escrocherii, având obiectivul de a obţine zeci de telefoane iPhone pe zi.

Cele trei companii de telefonie din Franţa au estimat că au suferit fiecare prejudicii în valoare de peste 200.000 de euro, potrivit poliţiei.

În total, aproximativ 2.000 de telefoane au fost cumpărate fraudulos şi revândute în România, a precizat sursa menţionată, care a adăugat că două persoane identificate printre membri reţelei sunt în continuare date în căutare în România.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Ca-n vremurile bune: Trafic blocat la Universitate după calificarea României în optimile de finală ale EURO 2024

După încheierea partidei România - Slovacia, mii de fani care au vizionat meciul în Piața George Enescu, în fața ecranului special amenajat, s-au deplasat...

Dolarul atinge, față de yen, maximul ultimilor 38 de ani

Dolarul a atins un nou maxim al ultimilor 38 de ani în raport cu yenul, investitorii speculând că autoritățile din Japonia ar putea interveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă