22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMS: Doi dintre bebelușii internați la Spitalul Marie Curie vor fi externați

MS: Doi dintre bebelușii internați la Spitalul Marie Curie vor fi externați

Doi dintre cei trei bebeluși care mai sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” vor fi externați, în cursul zilei de vineri, informează Ministerul Sănătății.

Astfel, la Secția de Nefrologie mai rămâne internat un singur copil, a cărui stare de sănătate este „favorabilă”, astfel că nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală.

Medicii specialiști au mai anunțat că, pentru toți cei 11 copii tratați în secția de nefrologie a unității sanitare bucureștene faza acută a afecțiunilor s-a încheiat, însă ei vor rămâne în supraveghere de la distanță.

Totodată, în spitalele din Argeș mai sunt internați 38 de copii care prezintă scaune diareice mai sunt internați, iar un alt bebeluș a fost transferat în Capitală, după ce a fost diagnosticat cu enterocolită, informează reprezentanții Prefecturii Argeș.

Citește și:  38 de bebeluși, internați în continuare la spitalele din Argeș. Alt copil a fost transferat la București

Ministerul Sănătății recomandă aplicarea de măsuri de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă