13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMircea Cărtărescu, despre decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic premierului Sorin...

Mircea Cărtărescu, despre decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu: Nici Tzara și Ionescu n-ar fi putut imagina o situație mai absurdă decât cea a unui partid la putere care luptă disperat să-și dea jos propriul Guvern

Scriitorul Mircea Cărtărescu susține că România este într-o situație „absurdă”, întrucât partidul de la putere „luptă disperat să își dea jos propriul Guvern”.

„Om fi noi țara lui Tzara și-a lui Eugen Ionescu, dar nici ei n-ar fi putut vreodată imagina o situație mai absurdă decât cea a unui partid la putere care luptă disperat să-și dea jos propriul guvern. Așa ceva nu s-a mai văzut pe lume, e o invenție politică absolută”, a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook, după ce coaliția de guvernare PSD-ALDE a anunțat că a decis să retragă sprijinul politic al premierului Grindeanu.



 

Totodată, el mai susține că premierul „nu trebuie plâns”.

„Secretul mișcării e că nu partidul vrea să-și dea guvernul jos, ci gașca de borfași și mafioți din jurul lui Dragnea, care ține partidul captiv și a cărei țintă e România. Grindeanu nu trebuie plâns, el e doar un pesedist moderat venal, victimă a găștii organizate ca și toți ceilalți. O să moară cu Dragnea de gât, spre binele nostru al tuturor”, a mai afirmat el.

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu a anunțat că nu va demisiona. La rândul său, șeful PSD a precizat că toți miniștrii PSD și-au depus demisiile.

Pe aceași temă: 


Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat | OPINIE

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.


Liviu Dragnea și Reflexul Mobutu | OPINIE

Temutul dictator Mobutu Sésé Seko obișnuia să-și schimbe guvernul o dată la șase luni, fără motiv, doar pentru a demonstra că el este șeful. „În tradiția africană nu acceptăm niciodată doi șefi“, așa explica fostul lider al Zairului (Congo-Kinshasa) necesitatea dictaturii. Și tot el le dădea lecții publice norocoșilor sau ghinioniștilor din anturajul său: „Dacă vreți să furați, furați frumos, fiindcă dacă furați prea mult dintr-o dată și deveniți bogați peste noapte, veți fi prinși“.





Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă