UPDATE. Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Sunt ministru independent, dar fac parte dintr-un Guvern politic. Din solidaritate cu membrii Guvernului, mi-am depus demisia

de Roxana Petre , 15 iunie 2017 - stire actualizata la ora 13:14, 15 iunie 2017
UPDATE. Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Sunt ministru independent, dar fac parte dintr-un Guvern politic. Din solidaritate cu membrii Guvernului, mi-am depus demisia

UPDATE 11. 45: „Nu e vorba de a mă fi răzgândit. Știu foarte bine ce am spus. De dimineață am spus că sunt încă ministru. Asta nu schimbă decizia cu nimic, pentru că mandatul încetează când se depune decretul în MO și se numește un nou ministru, fie și interimar. Îmi voi exercita atrbuțiile până când se va publica decizia în Monitorul Oficial. În cercuri restrânse, am comunicat încă de ieri că nu mă voi ține de funcție. Retragerea sprijinului pentru guvern înseamnă că, implicit, se retrage și susținerea fiecărui ministru. Da, sunt ministru independent, dar fac parte dintr-un Guvern politic”, a mai spus Tudorel Toader, la Ministerul Justiției, unde a participat la o dezbatere pe Legea cetățeniei.

10.20: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a anunțat, joi, demisia, pe Facebook.

„Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiției!”, a scris ministrul Justiției, pe Facebook.


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, joi dimineața, la sediul instituției pe care o conduce, că „își îndeplinește datoriile până în ultimul moment”, în contextul în care coaliția de guvernare PSD-ALDE a retras, miercuri seara, sprijinul politic acordat Executivului Grindeanu.

„Un Guvern se sprijină pe doi piloni: un pilon politic și un pilon juridic, conferit de Parlament. Sigur, chiar dacă independent, eu fac parte dintr-un Guvern. Am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar care încă sprijinul juridic. Eu cred că atunci când se retrage sprijinul politic pentru un Guvern, se retrage și pentru membrii săi. Sigur, eu voi respecta deciziile luate pe ambele componente - politică și juridică”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader.Întrebat dacă rămâne alături de Sorin Grindeanu, Toader a răspuns că la ora 09.00 se duce la o dezbatere pe Legea cetățeniei, la ora 12.00 se va duce la ședința CSM.

„Îmi îndeplinesc obligațiile până în ultimul moment”, a mai spus el.

„Eu sunt ministrul Justiției astăzi, încă. Nu fac parte din nicio tabără. Nu uitați că eu sunt ministru independent”, a spus Tudorel Toader, întrebat din ce tabără face parte - a lui Grindeanu sau a lui Dragnea. 

Comentarii

 • Goe

  16 iunie 2017 23:19

  Las-o p'asta cu solidaritatea! Ti s-a spus ca esti incompetent. Demisionand, accepti evaluarea. Esti hartie de sters reziduurile de la dosul lui Dragnea! Daca aveai coloana vertebrala si onoare, stateai alaturi de Grindeanu!

  raspunde comentariului
 • Adevaratul motiv

  15 iunie 2017 10:03

  Adevaratul motiv pentru care Dragnea rastoarna Romania este pericolul de a intra in puscarie! Daca reusea cacialmaua cu OUG 13, sau daca erau inlaturati sefa DNA si Procurorul General, sau daca se instala un prag pentru abuzul in servicu, peste prejudiciul produs de Dragnea, guvernul nu patea nimic, era performant, era in grafic. Dragnea nu se potoleste pana nu se vede scapat de pericol. Numai strada l-ar putea potoli! Nu pentru sustinerea guvernului, ci pentru a inlatura pericolul unei noi dictaturi! Ne-a ajuns dictatura comunista! Suntem inca in UE!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design