23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialMai multe gospodării din Prahova, inundate. Pompierii intervin pentru scoaterea apei

Mai multe gospodării din Prahova, inundate. Pompierii intervin pentru scoaterea apei

Mai multe gospodării, beciuri şi subsoluri din localităţi ale judeţului Prahova au fost inundate în ultimele 24 de ore, iar pompierii intervin pentru scoaterea apei din zonele afectate, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor furnizate, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în ultimele 24 de ore mai multe zone ale judeţului au fost inundate, pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei.

Citește și: Potopul de Paști. Trei morți, 86 de localități inundate. 250 de oameni, evacuați de sărbători, în sudul țării. Codul roşu de inundaţii din Teleorman, ridicat. Cod portocaliu în Giurgiu şi galben în trei judeţe

Astfel, au fost inundate o locuinţă din localitatea Tătărani, 11 gospodării din Tătărani şi Urlaţi, precum şi patru subsoluri în localităţile Tătărani şi Boldeşti Scăieni.

Apa a intrat, de asemenea, în subsolul clădirii în care funcţionează Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" din municipiul Câmpina, pompierii intervenind cu motopompe.

Localitatea cea mai afectată de inundaţii, în ultimele 24 de ore, este satul Tătărani, din comuna Bărcăneşti, situată la câţiva kilometri de Ploieşti, la ieşirea spre Bucureşti.

Duminică după-amiază, autorităţile prahovene au început să evacueze controlat apa din barajul de la Paltinu, în condiţiile în care gradul de umplere a barajului ajunsese la aproape 95 la sută.

Cele mai citite

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE

Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial astăzi, la Luxemburg, negocierile menite să permită...

Rusia dispune de progrese nucleare pentru o eră a inteligenței artificiale, afirmă un diplomat de top în domeniul controlului armelor

Principalul diplomat rus pentru controlul armelor a declarat că Rusia a făcut progrese în materie de 'arme "descurajare nucleară" care îi vor permite să...
Ultima oră
Pe aceeași temă