30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis dezmite că l-a invitat pe Regele Mihai I la învestitura...

Klaus Iohannis dezmite că l-a invitat pe Regele Mihai I la învestitura sa

Președintele ales Klaus Iohannis a dezmințit într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook faptul că l-a invitat pe Regele Mihai I la ceremonia de învestire în funcția de președinte al României. 

”Unele instituții de presă au relatat ieri că l-aș fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informația eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparține. Nu am adresat o astfel de invitație pentru că pur și simplu așa ceva nu se face. O astfel de invitație nu se adresează Majestății Sale Regelui și în niciun caz la un dejun privat. O invitație la ceremonia de învestire din Parlament va fi transmisă protocolului Casei Regale, care va desemna un reprezentant care să participe la ceremonie”, a explicat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la Palatul Elisabeta, la un prânz privat cu Regele Mihai I și familia regală, cu ocazia zilei de naștere a Regelui.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la sosire de principesa Margareta, căreia i-a oferit un buchet de flori, precum şi de principele Radu. Iohannis le-a transmis că această invitaţie este o mare plăcere şi onoare.

Invitaţia pentru acest prânz privat a fost adresată de Regele Mihai. Aceasta a fost prima întâlnire între Regele Mihai şi Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă