Judecător CSM: sistemul judiciar trebuie "curăţat" de ceea ce nu este bun

de Carla Popa , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 17:29, 07 martie 2016
Judecător CSM: sistemul judiciar trebuie "curăţat" de ceea ce nu este bun

Judecătorul Adrian Bordea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, luni, la Ploieşti, că acţiunile justiţiei care vizează magistraţi demonstrează că aceasta "îşi face datoria", punctând că sistemul judiciar trebuie "curăţat" de 'ceea ce nu este bun', transmite Agerpres.

"Anul trecut au fost sancţionaţi foarte mulţi procurori şi judecători, au fost trimişi în judecată procurori şi judecători, ceea ce înseamnă că Inspecţia Judiciară a Consiliului Magistraturii îşi face datoria, parchetele îşi fac datoria şi anume trebuie să curăţăm sistemul judiciar de ceea ce nu este bun. (...) Câtă vreme există asemenea cazuri, înseamnă că parchetele îşi fac datoria", a spus Bordea, întrebat fiind cum comentează CSM dosarele instrumentate de procurorii prahoveni care vizează magistraţi. 

Potrivit lui Bordea, în cursul anului trecut 19 judecători au fost sancţionaţi disciplinar, numărul fiind catalogat drept unul "foarte mare". "Ştiu că anul trecut în jur de 19 judecători au fost trimişi în judecată disciplinară. (...) Eu consider că niciun magistrat judecător sau procuror nu ar trebui să fie în această situaţie, deci mie mi se pare un număr foarte mare", a afirmat membrul CSM.

Adrian Bordea a arătat că magistraţii sunt oameni cu defecte şi puncte tari, punctând că cei care nu îşi pot menţine integritatea "trebuie să se retragă". "Sunt situaţii, societatea românească este cea care dă magistraţi. Noi nu suntem în afara limitelor şi incapacităţilor societăţii româneşti, suntem la fel, oameni, cu defectele noastre, cu punctele noastre tari, însă cei care nu pot să reziste din punct de vedere moral, din punctul de vedere al integrităţii, al imparţialităţii, trebuie să se retragă", a mai declarat Bordea. 

Judecătorul Adrian Bordea a participat, luni, la prezentarea raportului de activitate al Curţii de Apel Ploieşti pentru anului 2015. 

Comentarii

  • BANI BANI BANI

    07 martie 2016 18:52

    BANI ONLINE PART-TIME JOBPas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa mea si te voi indruma cu ajutorul unor lectii, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani ! Caut colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! E real si extrem de serios totul! Pentru mai multe detalii si informatii , trimite textul "INFO" la adresa de email posturidemunca.emagmail.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design