22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialGafă diplomatică: Aurescu i-a oferit lui Steinmeier o broşură cu harta Franţei...

Gafă diplomatică: Aurescu i-a oferit lui Steinmeier o broşură cu harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei

UPDATE: Precizări MAE privind broşura cu harta Franţei în loc de cea a Germaniei, înmânată ministrului german

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broşură pe a cărei copertă este imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei, relatează Mediafax.

"În încheiere vreau doar să vă prezint, cu ocazia aniversării celor 135 de ani de relaţii diplomatice, acest material de presă foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier și care prezintă în imagini, cu sprijinul colegilor de la Agerpres, istoria relaţiilor diplomatice româno-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastră comună şi care arată cât de intense sunt, mai ales în ultimii ani, contactele dintre ţările noastre", a precizat Bogdan Aurescu, prezentând broşura.

Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

Ministrul de Externe al Germaniei s-a aflat, luni, în România, unde s-a întâlnit și cu președintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, precum și cu premierul Victor Ponta.

Steinmeier a mers și la Sibiu, unde, alături de președintele Iohannis, a participat la vernisajul unei expoziții despre minoritatea germană din România, la Muzeul Brukenthal. Tot luni seară, ministrul german de Externe a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu, din partea primarului interimar Astrid Fodor. De asemenea, el participă, la Sala Thalia din Sibiu, la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă