FOTO. După arestarea ofițerilor Preoteasa și Corcodel, în conducerea Bazei de Aprovizionare a Jandarmeriei nu mai figurează nimeni

de Mihai Diac , 09 august 2017 - stire actualizata la ora 21:15, 09 august 2017
Echipa managerială

Baza de Aprovizionare și Deservire a Jandarmeriei Române a rămas, se pare, fără șefi, după ce colonelul Corcodel și maiorul Preoteasa au fost arestați.

Miercuri seară, după ce s-a anunțat arestarea maiorului Daniel - Iancu Preoteasa, pe site-ul UM 0260 (Baza de Aprovizionare a Jandarmeriei), la rubrica dedicată echipei manageriale nu mai figura nimeni.

Curtea de Apel București a decis, miercuri, arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Preoteasa, ofițer din conducerea Bazei de administrare și deservire a Jandarmeriei Române. Preoteasa este locțiitorul comandantului Bazei, colonelul Corcodel. La rândul lui, colonelul Marian Corcodel fusese arestat la data de 4 august 2017.


Săptămâna trecută, la data de 3 august, procurorii DIICOT au făcut percheziţii care au vizat un grup infracţional specializat în camătă şi delapidare. Acţiunea DIICOT s-a desfăşurat la 12 imobile din Bucureşti şi din Ilfov, şapte dintre acestea fiind sediile unor instituţii publice.

Procurorii îl acuză pe Corcodel că ar fi coordonat un grup infracțional organizat, din care făcea parte și maiorul Preoteasa - recent promovat în funcția de locțiitor al lui Corcodel.

Faptele pe care le investighează procurorii se referă la cămătărie și la delapidare. În dosar sunt implicate și alte persoane din Jandarmerie, care ar putea fi reținute în zilele următoare.

"Faceți controale la UM 0260 București, multa corupție zace acolo cu șeful bazei Corcodel, sesizați-vă!", era una dintre vechile reclamații adresate conducerii Jandarmeriei Române.

Comentarii

  • Julius-Viorel Jancu

    10 august 2017 1:12

    Dupa citirea acestui articol, constat ca asemanarile cu Romania lui Ceausescu, sint din ce in ce mai multe, ba chiar ma intreb daca atunci maiorii si coloneii aveau curajul si nesimtirea sa faca asa ceva !?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design