24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialConstanţa: Cele trei fete carbonizate au murit intoxicate cu fum

Constanţa: Cele trei fete carbonizate au murit intoxicate cu fum

Cele trei fete găsite carbonizate în urma incendiului petrecut, sâmbătă noapte, la restaurantul "Beirut", din municipiul Constanţa, au murit intoxicate cu fum, şi nu din cauza arsurilor suferite, relevă concluziile preliminare ale medicilor legişti, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Medicină Legală din Constanţa, concluziile preliminare ale rapoartelor întocmite în urma necropsiilor făcute în cazul celor trei tinere arată că acestea au murit din cauza "intoxicaţiei acute cu monoxid de carbon şi fum", şi nu în urma arsurilor suferite în timpul incendiului.

După ce au primit rapoartele medico-legale, rudele fetelor au putut ridica trupurile acestora de la morgă, iar zilele următoare le vor putea înmormânta.

Rudele celor trei tinere care şi-au pierdut viaţa în incendiul respectiv îi acuză pe pompieri că nu şi-au făcut datoria, că au venit fără măşti de gaze şi fără lanterne, dar şi pe patronul localului că nu s-a asigurat că în clădire nu mai era niciun angajat, uitând de fete.

Martorii au povestit că în momentul izbucnirii incendiului în restaurant, în club şi în cazinou se aflau câteva zeci de persoane. Cele trei tinere care au decedat au rămas blocate în vestiarul restaurantului, fiind găsite de echipele de intervenţie printre dărâmături, după ce plafonul s-a prăbuşit.

Una dintre tinerele decedate este cântăreaţa localului, Ioana Nicoleta Cengher (22 de ani), din Costineşti. Ea absolvise Şcoala Populară de Artă, iar acum era studentă la Drept. Tânăra obţinuse multe premii şi distincţii la concursurile muzicale din ţară şi participase la numeroase festivaluri.

Celelalte două tinere care au murit în tragedia de la Constanţa erau dansatoare. Nicoleta Vasiliţeanu avea 23 de ani şi era din Constanţa, iar Mihaela Tucă avea 24 de ani şi era din Mangalia.

De asemenea, în incendiu au fost rănite patru persoane – Nicoleta Buirencu, o dansatoare de 19 ani, care a fost transportată la un spital din Bucureşti, un bărbat de 40 de ani, Adrian Roman, care s-a intoxicat cu fum şi este internat la Spitalul Judeţean Constanţa şi două persoane care au fost transportate la spitalul din Constanţa, dar în cazul lor nu a fost necesară internarea. Nicoleta Buirencu este studentă la Ştiinţe Economice, din Constanţa.

Clădirea cu două etaje, în care funcţionau restaurantul, un club rock şi un cazinou, este construită în perioada 1925 – 1926, având planşee şi mare parte din structură din lemn, astfel că focul s-a propagad foarte repede.

Proprietarul restaurantului "Beirut" este George Karam şi deţine localul prin intermediul societăţii Middle East Parteners SRL. De asemenea, Karam se ocupă şi de alte firme, o parte dintre acestea fiind însă radiate.

Cele mai citite

Belgia reușește egal și trimite Ucraina acasă de la EURO

Belgia, echipă care face parte din Grupa E, a trimis Ucraina acasă, după un 0-0. Amintim că România s-a calificat de pe PRIMUL LOC...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...
Ultima oră
Pe aceeași temă