23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialConferința de închidere și diseminare a rezultatelor și bunelor practici implementate...

Conferința de închidere și diseminare a rezultatelor și bunelor practici implementate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici organizează în data de 24 noiembrie 2015, în București, Conferința de închidere a proiectului “Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacității instituționale a administrației publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale”, cod SMIS 48159.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Sprijin în implementarea instrumentelor structurale și coordonarea programelor, DMI 1.3 – Formare orizontală în domeniul gestionării programelor/proiectelor, are o valoare totală eligibilă de 14.820.664,14 lei și se derulează în perioada august 2013 – decembrie 2015.

Prin implementarea acestui proiect, Agenția și-a adus contribuția la realizarea necesarului de formare profesională a personalului din administrația publică cu atribuții în gestionarea proiectelor europene și în procesul de derulare a procedurilor de achiziții publice, în vederea asigurării unui management eficient al proiectelor finanțate din fonduri structurale.

Grupul țintă al proiectului a fost reprezentat de un număr de aproximativ 4.000 persoane din cadrul instituțiilor și autorităților administrației publice care sunt beneficiare ale Fondurilor Structurale și de Coeziune (FSC) 2007-2013 și/sau potențiale beneficiare ale Fondurilor Structurale și de Investiții (FSI) 2014-2020.

În cadrul proiectului a fost organizat Programul de perfecționare în domeniul managementului instrumentelor structurale, care a inclus trei module de formare, având drept obiectiv asigurarea instruirii beneficiarilor în vederea accesării, implementării, monitorizării și evaluării proiectelor finanțate din fondurile europene, contribuind astfel la creșterea capacității instituțiilor publice locale și centrale de a accesa fondurile structurale puse la dispoziția României în perioada de programare 2014 – 2020.

O altă componentă a instruirii din acest proiect a fost reprezentată de Programul de perfecționare în domeniul achizițiilor publice, al cărui obiectiv a fost asigurarea specializării persoanelor implicate și dezvoltarea competențelor în vederea eficientizării derulării procedurilor de achiziții publice la nivel național.

În cadrul evenimentului organizat în data de 24 noiembrie 2015 vor fi diseminate rezultatele obținute pe parcursul implementării proiectului, precum si aspecte privind complexitatea acestuia, dar și provocările întâlnite în derularea programelor de perfecţionare organizate în cadrul proiectului. De asemenea, invitaţii vor beneficia de prezentarea bunelor practici identificate atât în domeniul managementului fondurilor structurale şi de coeziune cât şi cel al achiziţiilor publice, de către membrii echipelor de formatori implicate în livrarea programelor de perfecţionare din proiect.

Pentru detalii suplimentare legate de acest proiect, persoanele de contact sunt:

Monica MARIN – Manager de proiect

Manager public Direcţia Programe Finanţare Externă

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

E-mail: monica.marin@anfp.gov.ro

Corina CHITEA – Responsabil formare

Consilier, Direcţia Programe cu Finanţare Externă

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

E-mail: corina.chitea@anfp.gov.ro

 

Cele mai citite

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă