20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBasescu: Chiuariu este cel care trebuie sa plece

Basescu: Chiuariu este cel care trebuie sa plece

Presedintele Traian Basescu a prezentat luni seara motivele pentru care nu da curs cererii ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, de demitere a procurorului sef al sectiei a II din cadrul DNA, informeaza Hotnews.ro. Basescu l-a numit pe Chiuariu "pavaza pentru infractori" si a afirmat ca actioneaza asa cum ii cer stapanii care l-au trimis in Guvern.

"Cred in modul cel mai sincer ca cel care ar trebui sa plece este ministrul Chiuariu", a mai afirmat seful statului.

 

Presedintele Traian Basescu a declarat ca proiectul de lege privind votul uninominal asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea are lacune profunde si nu rezolva problema reformarii clasei politice.
Potrivit sefului statului, actul normativ poate fi utilizat ca o 'pacaleala' pentru electorat si, ca urmare, considera, in continuare, ca referendumul este necesar.

 

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a declarat, luni, pentru Rompres, ca presedintele Traian Basescu nu a dat un raspuns argumentat cand a respins cererea de revocare a procurorului-sef al Sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie, Doru Tulus.
''Domnul presedinte Traian Basescu, in loc sa raspunda argumentat la o cerere intemeiata pe lege, a ales sa lanseze un atac politic la adresa mea. Acest lucru nu este de natura sa contribuie nici la credibilizarea luptei anticoruptie, nici la stoparea practicii de a folosi institutiile statului in campanii electorale'', a afirmat Chiuariu.
Ministrul Justitiei a sustinut ca, refuzand demiterea lui Tulus, seful statului ar vrea ca 'abuzurile sa continue' la sectia a II-a a DNA.
'Presedintele Traian Basescu nu ne spune, desi are aceasta responsabilitate, ce se va intampla cu abuzurile de la sectia a II-a DNA condusa de Doru Tulus. Intelegem ca domnul presedinte vrea ca aceste abuzuri sa continue', a afirmat Chiuariu.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă