Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la absenţa parapetelor pe DN1

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la absenţa parapetelor pe DN1, fapt care a favorizat producerea de accidente rutiere soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. ''Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică'', precizează sursa citată

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2016 - 17:11

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la absenţa parapetelor pe DN1, fapt care a favorizat producerea de accidente rutiere soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. ''Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică'', precizează sursa citată. 

Avocatul Poporului solicită Ministerului Transporturilor: prezentarea măsurilor luate privind activitatea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în urma accidentelor grave produse în perioada 2014 - 2016, pe DN1 şi, în general, în întreaga ţară, vizând în special accidente produse ca urmare a activităţii defectuoase a CNADNR; suma repartizată în planul de achiziţii al CNADNR pe 2016 pentru achiziţii de parapete separatoare şi un centralizator privind comenzile de parapete lansate în 2016 (precizând locul în care au fost sau urmează a fi amplasate); planul de măsuri al ministerului privind siguranţa pe drumurile publice pe anul acesta, cu detalierea responsabilităţilor CNADNR. 

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vine ca urmare a apariţiei în mass-media a relatărilor referitoare la accidentul care a avut loc joia trecută, pe DN 1 - podul din zona Băneasa, în care şi-a pierdut viaţa o tânără de 35 de ani. Avocatul Poporului a luat la cunoştinţă de petiţia online adresată CNADNR de aproximativ 2.000 de persoane, sub titlul ''Salvaţi-ne vieţile! Montaţi separatoarele pe drumurile din ţară''. 

Avocatul Poporului a constatat că accidentul din 12 mai nu este singular. ''De exemplu, sub titlul 'Separatoarele de sens şi sensurile giratorii în intersecţii cheie (Floreşti, Băneşti etc.) pot salva vieţi!', apărut într-un comunicat de presă din septembrie 2014, la care s-a ataşat şi o petiţie adresată la CNADNR, semnată de 2.000 de persoane din Câmpina, se relatează accidentul produs în zona localităţii prahovene Floreşti, soldat cu şase morţi, dintre care cinci persoane din localitatea Câmpina'', mai arată sursa citată. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...