30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Serviciile ruse de securitate și Lavrov neagă implicarea în crimele comise...

UPDATE. Serviciile ruse de securitate și Lavrov neagă implicarea în crimele comise la Kiev

UPDATE: Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut că acuzaţiile autorităţilor de la Kiev "sunt contrazise de numeroase dovezi", relatează AFP, conform Mediafax.

"Aceste afirmaţii sunt contrazise de numeroase probe", a declarat Lavrov.

Ancheta privind atacurile lunetiştilor, soldate cu zeci de morţi, "trebuie efectuată în mod transparent", a insistat Lavrov.

Noile autorităţi proeuropene din Ucraina au acuzat direct Rusia şi pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici de atacurile în care au fost ucise aproape 90 de persoane, la sfârşitul lunii februarie, în operaţiuni de reprimare a manifestaţiilor în Piaţa Independenţei din Kiev.

Lavrov a făcut referire la o conversaţie telefonică între Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, şi ministrul eston de Externe, Urmas Paet. În această convorbire, Urmas Paet afirma că liderii proeuropeni de la Kiev ar fi implicaţi în atacurile soldate cu 90 de morţi, atribuite de fapt autorităţilor.

—-

Serviciile ruse de securitate (FSB) au dezminţit, joi, că au fost implicate în crimele comise în februarie în Piaţa Independenţei (Maidan), la Kiev, soldate cu aproape 90 de morţi şi care au condus la îndepărtarea regimului prorus, potivit RIA Novosti, relatează AFP, conform Mediafax.

"Fie ca aceste declaraţii să rămână pe conştiinţa serviciilor de securitate ucrainene", a declarat FSB, contactat de către RIA Novosti în legătură cu declaraţiile lui Valentin Nalivaişcenko, şeful serviciilor ucrainene de securitate, potrivit cărora agenţi FSB au "participat la planificarea şi punerea în aplicare" a reprimării mişcării de contestare de la Maidan.

Cele mai citite

ONU: Extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza ar putea fi apocaliptică

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de...

Slovacia se alătură inițiativei Cehiei pentru achiziția de obuze destinate Ucrainei

Preşedintele slovac Peter Pellegrini a anunţat miercuri în timpul unei vizite în Republica Cehă că iniţiativa gestionată de aceasta din urmă pentru achiziţia de...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă