30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUcraina. Avakov: Dacă negocierile cu separatiștii eșuează, vom folosi forța

Ucraina. Avakov: Dacă negocierile cu separatiștii eșuează, vom folosi forța

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a precizat că, dacă negocierile cu separatiștii proruși vor eșua, autoritățile vor folosi forța, relatează Reuters, conform Mediafax.

"Sunt două opţiuni – politică şi negocieri, sau prin forţă", a declarat ministrul Arsen Avakov în faţa jurnaliştilor, în cadrul unei reuniuni guvernamentale.

"Pentru cei care vor dialog, propunem negocieri şi o soluţie politică. Pentru minoritatea care vrea conflict, aceasta va primi un răspuns puternic din partea autorităţilor ucrainene", a declarat el.

Tensiunile au luat amploare începând de duminică în estul rusofon al Ucrainei, inclusiv la Harkov, unde manifestanţii au atacat clădiri administrative, precum şi la Lugansk şi Doneţk.

Manifestaţii se pronunţă în favoarea "federalizării" Ucrainei – soluţie oficial susţinută de Moscova, dar respinsă categoric de Kiev.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Ciucă îl contrează pe Ciolacu: Data alegerilor prezidențiale este o decizie politică

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri despre ultimatumul dat de premierul Ciolacu ministrului Predoiu, de a pregăti hotărârea de guvern pentru stabilirea datei...
Ultima oră
Pe aceeași temă