24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialKievul acuză Rusia că a amplasat mine antipersonal în Crimeea

Kievul acuză Rusia că a amplasat mine antipersonal în Crimeea

Ucraina a acuzat joi forțele armate ruse că au amplasat mine antipersonal în Crimeea și împrejurimile peninsulei, în timpul unei reuniuni la Geneva asupra respectării tratatului de la Ottawa privind interzicerea acestui tip de mine, informează AFP, conform Mediafax.

Ucraina "este foarte preocupată de folosirea minelor antipersonal de către forțele armate ruse în diferite părți ale teritoriului ucrainean", a declarat delegația ucraineană la această reuniune asupra aplicării convenției privind interzicerea minelor antipersonal.

Delegația Kievului a acuzat forțele ruse că au creat câmpuri de mine "la punctele de intrare între partea continentală a Ucrainei și peninsula Crimeea".

Crimeea a fost realipită la Rusia în martie după un referendum considerat ilegal de Kiev și țările occidentale, iar autoritățile interimare de la Kiev consideră încă peninsula parte integrantă din teritoriul Ucrainei.

Potrivit delegației ucrainene, a cărei intervenție nu era prevăzută în programul lucrărilor de joi, minele au fost amplasate de forțele ruse în Crimeea și regiunea Herson, limitrofă peninsulei.

"Câmpurile de mine sunt înconjurate de sârmă ghimpată și au panouri de avertisment cu inscripția +mine+", precizează un comunicat al delegației ucrainene la reuniune.

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Jude Bellingham, “distrus” de presa internațională după partida cu Slovenia

Echipa lui Gareth Southgate a oferit un joc "plictisitor" în faza grupelor, chiar dacă a terminat pe primul loc, iar presa engleză a taxat...

România s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024 de pe primul loc al grupei E

România s-a calificat pentru a doua oară în istorie în optimile campionatului european de fotbal.Toate cele patru echipe au terminat la egalitate de puncte,...
Ultima oră
Pe aceeași temă