30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialHague, despre Ucraina: Europa nu trebuie să se relaxeze

Hague, despre Ucraina: Europa nu trebuie să se relaxeze

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a declarat că Europa nu "trebuie să se relaxeze", în condiţiile în care situaţia rămâne "foarte tensionată" în Ucraina, în absenţa unei "dezescaladări reale" din partea Rusiei, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina "a fost doar simbolică", a apreciat ministrul Hague, înaintea reuniunii informale de la Atena a miniştrilor de Externe din UE.

"Situaţia rămâne foarte periculoasă, foarte tensionată. Nu am observat o dezescaladare reală din partea Rusiei, În consecinţă, Europa trebuie să rămână vigilentă", a declarat ministrul britanic.

Criza din Ucraina va domina reuniunea informală de două zile organizată la Atena, cu participarea miniştrilor europeni de Externe.

"Deocamdată, nu este momentul pentru trecerea la cea de-a treia etapă vizând sancţiunile împotriva Rusiei, dar UE trebuie să fie pregătită să aplice aceste sancţiuni (economice), dacă această criză se va agrava, a precizat ministrul William Hague.

"Nu trebuie să ne lăsăm intimidaţi de Moscova, ci să menţinem strategia", care "dă rezultate", a adăugat omologul său finlandez, Frank Timmermans. "Trebuie să discutăm cele mai bune mijloace pentru a ajuta Ucraina", a aprecizat el.

Rusia a anunţat, joi, pentru a doua oară în trei zile, majorarea preţului la livrarea gazelor pentru Ucraina, care va fi nevoită să plătească 485 dolari pentru 1.000 de metri cubi.

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

ONU: Extinderea în Liban a războiului dus în prezent de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza ar putea fi apocaliptică

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă, Martin Griffiths, a avertizat miercuri, la Geneva, că extinderea în Liban a războiului dus în prezent de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă