16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăȘtirile zileiCe trebuie sa faci daca ai primit o amenda pentru neplata taxei...

Ce trebuie sa faci daca ai primit o amenda pentru neplata taxei de pod Fetesti – Cernavoda?

Chiar daca detii permis de conducere de multi ani si nu ai fost niciodata implicat in vreun incident in trafic, nici macar o tamponare usoara, exista totusi posibilitatea sa primesti o amenda: fie pentru depasirea vitezei legale, fie pentru ca nu ai observat un marcaj rutier sau un semn de circulatie. Din acest articol, vei afla ce trebuie sa faci in cazul in care ai primit o amenda pentru ca nu ai platit taxa de pod Fetesti – Cernavoda.

Trecerea podului peste Dunare de pe Autostrada Soarelui, fara achitarea taxei de pod, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Valoarea acesteia depinde de tipul de autovehicul pe care il conduci. Spre exemplu, daca detii un autoturism si traversezi fraudulos podul, vei primi o amenda cu o valoare de pana la 260 de Lei.

Motivele pentru care soferii pot ajunge in situatia de a primi o amenda pentru neplata taxei de pod Fetesti – Cernavoda sunt diverse, insa cele mai frecvente sunt urmatoarele:

 

1. Au uitat sa achite. Pentru a evita cozile, multi soferi se inscriu pe benzile speciale de la statia de taxare aflata la kilometrul 144 al Autostrazii Soarelui, profitand de faptul ca statul le ofera posibilitatea de a achita taxa de pod inclusiv a doua zi dupa trecere. Avand in vedere ca majoritatea acestora ajung pe litoral, cel mai probabil in concediu, se vor relaxa si exista riscul sa uite sa plateasca.

 

2. Au ales o metoda deficitara de plata. Pe langa plata directa a peajului la statia de taxare, statul ofera si alte metode de a achita taxa de pod: prin SMS, la benzinarii sau online. Primele doua metode au, insa, dezavantaje clare: daca alegi sa platesti prin SMS, vei achita o taxa suplimentara, iar daca optezi pentru varianta benzinariei, risti ca sistemul informatic sa fie picat si sa nu poti finaliza operatiunea.

 

Prin urmare, chiar si soferii de buna-credinta pot ajunge in imposibilitatea de a plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda, motiv pentru care vor primi o amenda. Daca si tu ai ajuns in aceasta situatie nefericita, trebuie sa urmezi pasii descrisi mai jos:

 

1. Achita amenda. Sumele provenite din amenzile pentru neplata taxei de pod ajung in conturile bugetelor locale, in cazul in care contravenientul este o persoana fizica, respectiv contul bugetului de stat, in cazul persoanelor juridice.

 

Amenzile cuvenite bugetelor locale se platesc in conturile dedicate deschise la administratiile publice locale, la casieriile acestora sau la alte institutii abilitate. Amenzile care se cuvin bugetului de stat se achita in conturile dedicate deschise la unitatile Trezoreriei Statului sau la institutiile autorizate de acestea.

 

2. Data viitoare alege metoda optima de plata. Singura metoda eficienta, rapida si 100% sigura de a plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda este in avans, online. Daca alegi site-ul taxadepod.ro, autorizat de Compania Nationala a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), intreaga operatiune va dura mai putin de 2 minute, fara taxe suplimentare si fara sa fie nevoie sa iti faci un cont. In plus, vei primi confirmarea platii in doar cateva minute, gratuit, pe e-mail.

Cele mai citite

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă