15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăȘtirile zileiMinistrul Sănătăţii: Florin Busuioc are parte de ”cele mai bune îngrijiri la...

Ministrul Sănătăţii: Florin Busuioc are parte de ”cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova”

UPDATE

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că actorul Florin Busuioc a suferit un infract masiv şi că acesta are parte de „cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova”, Pintea negând informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora operaţia de montare a unui stent ar fi fost efectuată de un medic rezident. De asemenea, Pintea a negat că medicii nu puteau intra în sala de operaţie fără acordul şefului Secţiei de Cardiologie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Sănătăţii a spus că trei medici, între care un rezident, s-au aflat în sala de operaţie atunci când actorul Florin Busuioc a fost supus unei intervenii chirurgicale de montare a unui stent.

„Pacientul a beneficiat de intervenţia medicilor în momentul în care a fost nevoie, la timp, practic el a fost resuscitat de echipele SMURD, transportat la unitatea de primiri urgenţe, acolo i s-a făcut o procedură iniţială tromboliză iar apoi a fost stentat în 3 ore de la producere infarctului. A fost un infarct masiv. Medicul care a stentat este un medic primar, medicul rezident despre care se vorbeşte că ar fi făcut intervenţia a asistat la această procedură. De asemenea, în sală s-a mai aflat un medic electro-fziolog cu competenţe europene. Florin Busuioc a avut parte de cele mai bune îngrijiri şi are în continuare parte de cele mai bune îngrijiri la Spitalul din Craiova. E adevărat că şeful de Secţie Cardiologie nu a răspuns iniţial la telefon, era oricum destul de târziu, dar asta nu înseamnă că cineva nu şi-a făcut treaba” a sus Pintea.

Aceasta a explicat că nu s-a pus problema ca medicii să nu poată intra în sala de operaţie cu pacientul, ci că şeful Secţiei de Cardiologie din spital, medic intervenţionist, nu a răspuns la telefon şi a fost chemat alt medic intervenţioist de acasă.

„Există cardiologi intervenţionişti în multe spitale din ţară, dar nu suficienţi cât să acopere o gardă. Cinci, de exemplu, ar trebui să acopere o gardă. Aşa că se procedează la chemări de la domiciliu sau garda la domiciliu. Este o practică uzuală, inclusiv în străinătate. Prin urmare, a fost contactat şeful de secţie nu a răspuns la telefon şi atunci managerul l-a sunat pe următorul medic primar care a venit la spital şi a făcut intervenţia” a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că se bucură pentru faptul că în sala de operaţie s-a aflat şi un medic rezident pentru că faptul că a asistat la intevenţie îl va ajuta în carieră.

Sorina Pintea a precizat că actorul va rămâne în continuare în spitalul din Craiova. 

În vârstă de 56 de ani, actorul Florin Busuioc a făcut infarct marţi seara, imediat după spectacolul pe care-l avea la Craiova, la faţa locului fiind chemat un echipaj SMURD care l-a resuscitat minute bune, după care l-a transportat la Spitalul de Urgenţă din oraş pentru o intervenţie chirurgicală. Operaţia la care a fost supus actorul a fost finalizată cu succes. “A suferit din păcate un stop cardiac. A fost resuscitat de echipajul SMURD, dus la spitalul din Craiova şi acolo este sub tratament acum. Încă starea sa este gravă”, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Potrivit unor surse medicale, şeful Secţiei de Cardiologie şi-a închis telefonul, fiind chemat de acasă un medic tânăr, Paul Traşcă, ce la ora transmiterii ştirii, a intrat în sala de operaţie pentru a-i pune stenturi actorului. Sursele medicale mai spun că starea lui nu permitea transportul la Bucureşti. “Confirm faptul că Florin Busuioc a suferit un infarct. Nu ştiu exact în ce stare mai e, dar ştiu că a fost resuscitat şi că starea lui nu e una bună. Voi reveni cu detalii ulterior”, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Cristina Geormaneanu.

Aceasta a mai declarat presei că actorul se află acum în afara oricărui pericol, medicii efectuând o operaţie minim invazivă, pentru montarea unui stent. “Operaţia a fost o reuşită, i s-a montat un stent şi acum pacientul este în afara oricărui pericol. În legătură cu celelalte detalii, familia nu îmi permite să dau nicio declaraţie. Important este, însă, că totul s-a terminat cu bine”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Busuioc se afla în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, unde juca în spectacolul Central Park. El a început să se simtă rău în timpul spetacolului. Starea lui Busu este extrem de gravă, fapt confirmat de colegii lui. După primul stop cardiac, în urma căruia a fost resuscitat, actorul a mai suferit alte două. 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Campanie de ecologizare a malurilor apelor din zona Roșia Montană

Localnici şi prieteni ai Roşiei Montane îşi dau întâlnire duminică, 12 mai, la ora 10.00, în Piaţa Centrală, pentru prima din cele cinci campanii...

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Cătălin Drulă, atac dur la adresa unor politicieni: “Au dat drumul la hoție”

Cătălin Drulă și-a exprimat nemulțumirea sa față de faptul că președintele Klaus Iohannis și liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă