12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăZig ZagProcurorii au solicitat creşterea cauţiunii pentru Harvey Weinstein

Procurorii au solicitat creşterea cauţiunii pentru Harvey Weinstein

Producătorul american de filme Harvey Weinstein a încălcat uneori condiţiile impuse de instanţă pentru a fi judecat în stare de libertate şi nu a purtat mereu brăţara electronică pentru localizare, conform procurorilor care anchetează acest caz de notorietate şi care au solicitat o creştere a cauţiunii de la 1 milion de dolari la 5 milioane de dolari, transmite vineri Reuters.

Conform procurorilor, de multe ori, Weinstein nu a purtat dispozitivul de localizare ce i-a fost impus de instanţă. “Aceste încălcări ale condiţiilor impuse de instanţă nu au fost întâmplătoare”, conform procurorilor.

Avocatul lui Weinstein, Donna Rotunno, a explicat că aceste încălcări sunt provocate de o problemă “tehnică” şi a precizat că Harvey Weinstein nu a încercat niciodată să fugă. Ea a susţinut că nu este necesară creşterea cauţiunii şi a amintit că clientul său nu a întârziat nici măcar o dată la o şedinţă a instanţei de judecată.

Judecătorul nu a luat încă o decizie la această solicitare a procurorilor şi a programat o nouă audiere asupra acestei probleme pentru miercuri, 11 decembrie.

Harvey Weinstein, 67 de ani, a pledat nevinovat la acuzaţiile că a agresat sexual două femei, una în 2006 şi o alta în 2013. Procesul său va începe la 6 ianuarie 2020.

În afara procesului, Weinstein a fost acuzat de agresiuni sexuale de peste 70 de femei, unele dintre acuzaţii vizând fapte pe care le-ar fi comis în urmă cu mai multe decenii. El a respins toate acuzaţiile, invocând faptul că relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut cu diferite actriţe şi aspirante la o carieră la Hollywood au fost de fiecare dată consensuale.

Acuzaţiile împotriva influentului producător de film au contribuit la lansarea mişcării #MeToo, la sfârşitul anului 2017, mişcare în cadrul căreia sute de femei au susţinut că au fost victimele agresiunilor sexuale ale unor bărbaţi influenţi din domeniul filmului şi muzicii, din afaceri, media, politică şi din alte domenii.

Pe lângă cele două femei care susţin că i-au căzut victime lui Weinstein, procurorii doresc să mai aducă şi alte presupuse victime care să depună mărturie pentru ca instanţa să-şi poată da seama că astfel de cazuri descriu un model de comportament al acuzatului.

Dacă va fi găsit vinovat, Harvey Weinstein ar putea primi o sentinţă de închisoare pe viaţă.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă