1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeVideoZelenski se confruntă cu ambasadorul Rusiei la ONU

Zelenski se confruntă cu ambasadorul Rusiei la ONU

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a prezentat la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite-ONU, o dispută verbală fiind generată între el și oficiali ruși prezenți, potrivit Reuters.

Așezat la aceeași masă cu ambasadorul Rusiei, el și-a prezentat argumentele pentru înarmarea Kievului, impunerea de sancțiuni Moscovei și sprijinul pentru rezoluțiile ONU ca acțiuni de apărare a Cartei fondatoare a ONU.

Purtând haina lui verde militar, Zelenski a călătorit la New York pentru a participa în persoană la o reuniune a Consiliului de Securitate format din 15 membri, pentru prima dată de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. Consiliul s-a întrunit de zeci de ori de atunci, dar nu a putut lua nicio măsură, deoarece Moscova are drept de veto.

Ucraina și țările occidentale au izolat cu succes Rusia din punct de vedere diplomatic la ONU, unde Adunarea Generală, formată din 193 de membri, a votat în mod covârșitor de mai multe ori pentru a condamna invazia și a cere Moscovei să-și retragă trupele.

Zelenski la ONU: Rusia folosește ca armă penuria de alimente

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus liderilor mondiali, reuniți la Adunarea Generală a ONU marți (19 septembrie), că Rusia încearcă să manipuleze penuria globală de alimente pentru a câștiga recunoașterea internațională a terenurilor pe care le-a luat de la Kiev, conform Reuters.

În prima sa apariție în persoană la Adunarea Generală a ONU anuală de când Rusia și-a invadat țara în 2022, Zelenski a criticat Moscova pentru ceea ce a spus că este o „încercare de a lua ca armă penuria de alimente de pe piață globală, în schimbul recunoașterii unele, dacă nu toate, din teritoriile capturate.”

„Ucraina face totul pentru a se asigura că, după agresiunea rusă, nimeni din lume nu va îndrăzni să atace vreo națiune”, a spus Zelenski. „Ocupantul trebuie să se întoarcă pe pământul său.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

Anul Nou vine cu majorarea punctului de amendă de circulație. Cât va „costa” cea mai mică abatere în trafic

Pentru că vor crește salariile, se măresc și amenzile de circulație. De la anul, șoferii care fac cea mai mică greșeală în trafic...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă