21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiZelenski: Lucrăm non-stop pentru a restabili puterea electrică a Ucrainei

Zelenski: Lucrăm non-stop pentru a restabili puterea electrică a Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat miercuri (23 noiembrie) că inginerii și serviciile de urgență vor lucra non-stop pentru a restabili puterea electrică și alimentarea cu apă în toată țara.

Rusia a declanșat miercuri un baraj de rachete în Ucraina, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

În timpul discursului său video obișnuit de noapte, Zelenski a povestit despre munca care a fost efectuată pentru a restabili serviciile în mai multe regiuni.

Zelenski afirmă că se duce o luptă continuă pentru a restabili puterea electrică în Ucraina, mai ales la Kiev unde situația este dificilă

„ Situația este foarte dificilă la Kiev. Lucrările vor continua pe tot parcursul nopții. Ne așteptăm la un prim rezultat deja mâine, în prima jumătate a zilei. La fel și în toate celelalte orașe și comunități care au fost afectate sau au rămas fără curent”, a spus Zelenski, potrivit Reuters.

Zelenski a declarat anterior, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, că Ucraina așteaptă să vadă „o reacție foarte fermă” la atacurile aeriene de miercuri, din partea comunității internaționale a lumii, a adăugat el.

Este puțin probabil ca la întrunirea Consiliului să se ia vreo măsură ca răspuns la apel, deoarece Rusia este membru acolo cu drept de veto.

Capitala Kiev e în beznă și fără apă după un atac cu rachete al forțelor ruse

Locuitorii din Kiev se pregătesc pentru o noapte lungă după ce miercuri 80% dintre gospodării au rămas fără apă şi electricitate în urma unui atac cu rachete din partea forţelor ruse, transmite dpa.

„Toate serviciile municipale lucrează pentru a restabili alimentarea Kievului cu energie electrică şi apă cât mai curând posibil”, a declarat primarul oraşului cu trei milioane de locuitori, Vitali Klitschko, într-un comunicat.

Reţeaua de televiziune aeriană, reţeaua electrică şi alimentarea cu apă sunt toate afectate. Autobuzele electrificate nu circulă în prezent, iar trenurile de metrou circulă doar la fiecare zece minute.

Reprezentanţii guvernului au promis că alimentările cu energie electrică şi apă vor fi restabilite până joi dimineaţa.

„Atacurile cu rachete de astăzi au dus la deconectarea centralelor nucleare de la majoritatea centralelor de încălzire şi apă”, a postat Ministerul Energiei pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prof. dr. Sorin Ilieșiu: Proclamația pentru reunirea Republicii Moldova cu România

1. În numele poporului român din cele două state românești, se proclamă reunirea Rep.Moldova cu Patria-Mamă România. Parlamentele celor două state românești vor adopta o...

Cod galben de instabilitate atmosferică în 29 de județe. Cum va fi vremea în București. HARTA

Meteorologii eu emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării valabilă vineri, în intervalul orar...

Dan Cărbunaru, clarificări privind majorările salariale din Educație

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, declară că, aşa cum s-a convenit în cadrul negocierilor dintre Guvern şi sindicate, majorarea salarială acordată angajaţilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă