4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiZelenski: Forțele ucrainene eliberează așezările din regiunea Herson

Zelenski: Forțele ucrainene eliberează așezările din regiunea Herson

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică (2 octombrie) că succesul soldaților țării nu se limitează la recucerirea orașului Lyman, deoarece orașele și așezările din regiunea Herson au fost de asemenea eliberate.

 „ Povestea eliberării orașului Lyman în regiunea Donețk a devenit acum cea mai populară în mass-media”, a spus Zelenski în discursul său de noapte. „Dar succesele soldaților noștri nu se limitează la Lyman”, a adăugat el, potrivit Reuters.

Zelenski a spus că forțele ucrainene au eliberat micile așezări Arkhanhelske și Myrolyubivka din regiunea Herson. Zelenski a menționat cele două așezări când a mulțumit în discursul său de noapte anumitor unități ale forțelor ucrainene pentru că s-au remarcat în prima linie.

Zelenski spune că așezările din regiunea Herson au fost de asemenea eliberate și a condamnat actele de răpire a directorului centralei de la Zaporojie

Reuters nu a putut verifica imediat rapoartele.

El a mai spus că răpirea directorului general al centralei nucleare Zaporojie, ocupată de ruși din Ucraina, este un act de teroare rusă.

O patrulă rusă l-a reținut vineri (30 septembrie) pe Ihor Murashov, a declarat sâmbătă (1 octombrie) compania de stat care se ocupă de centrală, iar Agenția Internațională pentru Energie Atomică a declarat că Rusia a confirmat mișcarea.

Centrala de la Zaporojie nu mai alimentează cu energie electrică Ucraina

Centrala de la Zaporojie nu mai furnizează energie electrică în Ucraina, forțele rusești și ucrainene acuzându-se reciproc de această situație.

Un oficial instalat de Rusia în partea ocupată a regiunii Zaporojie a declarat vineri că forțele ucrainene au distrus ultima linie electrică care leagă centrala de Ucraina, a relatat agenția de știri de stat TASS, citată de Reuters.

TASS l-a citat pe Vladimir Rogov, un membru al administrației locale susținute de Rusia, care a declarat că centrala nu furnizează în prezent energie electrică Ucrainei, anunță cotidianul.ro.

Centrala nucleară de la Zaporojie nu mai dă energie electrică pentru Ucraina după luptele din zonă și deconectarea celor șase reactoare

Joi, compania de stat ucraineană pentru energie nucleară a anunțat că cele șase reactoare ale centralei au fost deconectate de la rețeaua națională a țării, iar președintele Volodimir Zelenski a dat vina pe bombardamentele rusești.

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost capturată de forțele rusești în luna martie. Ea rămâne în apropierea liniei frontului și a fost atacată în mod repetat în ultimele săptămâni. Atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc de bombardarea zonei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:01

Fanii Spaniei au reacţionat după ce Marocul a eliminat echipa lor de la Cupa Mondială

Fanii Spaniei au fost lăsați în lacrimi marți (6 decembrie) după ce echipa lor a ieșit de la Cupa Mondială, la penalty-uri în fața...

Accident în Pasajul Unirii din București. Șoferul vinovat a fugit -VIDEO

Un accident rutier a avut loc, marţi seara, în Pasajul Unirii şi Primăria Sectorului 4 va face plângere penală pentru distrugere pe numele şoferului...

Un avion de vânătoare s-a prăbușit marți în nord-estul Croației

Un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene croate s-a prăbușit, marţi, în nord-estul Croației, anunţă autorităţile militare de la Zagreb, citate de agenţia Reuters. Avionul...
Ultima oră
Pe aceeași temă