9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVoluntarii evacuează bătrâni din orașul Bakhmut din Ucraina

Voluntarii evacuează bătrâni din orașul Bakhmut din Ucraina

Voluntarii ucraineni se ocupă de evacuarea acelor bătrâni din orașul Bakhmut, din estul țării, aflat lângă Severodonețk, ce nu mai doresc să riște să fie ocupați de trupele rusești.

De când Severodonețk a căzut în mâinile trupelor rusești, voluntarul ucrainean Eduard Skoryk a primit un număr tot mai mare de apeluri pentru evacuarea persoanelor fragile și în vârstă din Bakhmut, la 43 de mile distanță, care se tem că orașul lor din est ar putea fi următorul.

Skoryk, în vârstă de 30 de ani, lucrează cu Vostok SOS, un ONG care și-a început activitatea inițial în 2014, ajutându-i pe cei care se strămutau în urma luptelor dintre separatiștii susținuți de Rusia și armata ucraineană, din regiunile de est Donețk și Luhansk.

Voluntarii ce se ocupă cu mutarea mai multor bătrâni din Bakhmut cred că tot mai mulți oameni vor fugi de acolo

„Cred că de acum încolo vor fi mai mulți oameni care vor vrea să fugă din zonă”, a spus Skoryk, al cărui grup oferă și ajutor umanitar. „Situația este foarte instabilă și tensionată, o puteți auzi și vedea singur. Bombarderea orașului Bakhmut a devenit un lucru cât se poate de frecvent”.

Skoryk a început să facă voluntariat cu Vostok în mai, dar anterior a lucrat independent, aducând oameni din Severodonețk.

„Se pare că separăm familii, dar în același timp înțeleg că trimitem oameni în locuri sigure”.

Rusia neagă că a vizat în mod intenționat civili în „operațiunea sa militară specială”, care a distrus orașe ucrainene, a ucis mii de oameni și a alungat milioane de oameni din casele lor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Constanța: Persoane arestate preventiv pentru trafic de minori, pornografie infantilă şi trafic de droguri

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa a arestat cinci persoane pentru mai multe infracțiuni printre...

Încă 30 de zile de arest pentru frații Tate

Tribunalul Bucureşti a admis miercuri cererea DIICOT de prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pe numele fraţilor Andrew şi...

Piatra-Olt: Mai mulți adolescenți au fost acuzați că au spart două școli

Patru adolescenți au spart două școli din județul Olt. Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, se pare că ar fi mers...
Ultima oră
Pe aceeași temă