15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoViolența bandelor escaladează în capitala Haitiului

Violența bandelor escaladează în capitala Haitiului

Capitala Haitiului, Port-au-Prince, a fost închisă joi, în timp ce baricadele în flăcări din mai multe cartiere i-au forțat pe locuitori să se adăpostească în loc sau să se întoarcă acasă, în cele mai recente crize ale violenței cronice ale bandelor care afectează țara din Caraibe, potrivit Reuters.

Împușcăturile au răsunat pe străzile capitalei Haiti joi, când Port-au-Prince a intrat într-o stare de izolare…ca răspuns la cea mai recentă creștere a violenței cronice ale bandelor din țară.

În timp ce unii locuitori au fost nevoiți să se adăpostească pe loc, alții au fost văzuți pe străzi fugind cu bunurile în mână.

Unul a declarat pentru Reuters că a ajuns să nu aibă unde să meargă, când bandele armate au preluat controlul casei ei.

Martorii oculari au declarat pentru Reuters — străzile au fost blocate de cauciucuri și pietre arse…trimițând nori mari de fum negru pe cer peste oraș.

Violența a escaladat de luni de zile, în timp ce bandele luptă pentru putere și încearcă să facă presiuni asupra prim-ministrului interimar Ariel Henry înainte ca un acord politic de consolidare a puterii sale să expire pe 7 februarie.

În prezent, nu există o dată stabilită pentru noi alegeri prezidențiale.

Nu a fost imediat clar cine se afla în spatele asediului din zona Solino a orașului, care a început pentru prima dată în urmă cu câteva zile.

Un purtător de cuvânt al poliției nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.
Violența vine, de asemenea, înaintea unei decizii judecătorești așteptate pe 26 ianuarie cu privire la o forță multinațională condusă de Kenya pentru a combate violența din Haiti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

“ANAF – Ultimul cartuș” – regia Marcel Boloș, în curând, la buticul tău!

Ilustrație: Marian Avramescu După episoade repetate de Brigada DIVERtiSmEnt “La munte și la mare”, pe banii statului, actorii lipsiți de talent ai Agenției Naționale...

Clotilde Armand a renovat pe ascuns un apartament pregătit de retrocedare. Zeci de mii de euro din bugetul primăriei, pentru că s-a spart o...

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartamentul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de...

Mic ghid de acces în Parlamentul României te faci politician

Ești nimeni cu dungulițe. Nu te pricepi la nimic concret. Ești incapabil să produci ceva util societății. Dar ai ceva ambiție. Și ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă