10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Vinicius Jr. a declarat că rasismul este prezent și în afara...

VIDEO. Vinicius Jr. a declarat că rasismul este prezent și în afara terenului

Brazilianul Vinicius Jr. a declarat că rasismul este prezent și în afara terenului, la scurt timp după ce s-a anunțat că va conduce o comisie specială FIFA împotriva rasismului.

“Acest lucru nu se întâmplă doar pe teren. Acest lucru nu se întâmplă doar în Spania. Se întâmplă peste tot”, a declarat Vinicius într-o conferință de presă după antrenamentul cu Brazilia la Barcelona.

Atacantul a spus că intenționează să continue să dea dovadă de forță și să vorbească împotriva rasismului atât pe teren, cât și în afara lui.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat pentru Reuters că Vinicius va conduce comitetul anti-rasism format din jucători care vor sugera pedepse mai stricte pentru comportamente discriminatorii în fotbal.

Vinicius i-a mulțumit lui Infantino, Federației braziliene de fotbal (CBF) și poporului brazilian pentru sprijinul acordat în urma unei serii de incidente de abuz rasial la adresa sa.

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut după ce s-a întâmplat în ultimul meci cu Valencia, președintelui CBF și președintelui FIFA, Gianni Infantino, care a fost astăzi alături de noi, acordându-ne sprijin, cluburilor din Brazilia și tuturor oamenilor din Brazilia și din întreaga lume care sunt alături de mine și îmi dau putere să continui această bătălie”, a spus el.

Vinicius a fost recent abuzat rasial de către fani, când Madrid a jucat cu Valencia în luna mai, fiind al zecelea incident de acest gen în care este implicat jucătorul de 22 de ani pe care LaLiga l-a raportat procurorilor în acest sezon.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...
Ultima oră
Pe aceeași temă