7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Ucraina îndepărtează monumente din epoca sovietică

VIDEO. Ucraina îndepărtează monumente din epoca sovietică

Oficialii ucraineni au continuat sâmbătă campania de înlăturare a monumentelor din epoca sovietică, iar autoritățile din capitala ucraineană Kiev au demontat statuia unui comandant al Armatei Roșii de pe un bulevard central.

Consilierul municipal din Kiev, Leonid Yemets, a declarat pentru Reuters că statuia lui Mykola Shchors, un comandant de câmp sovietic din timpul Războiului Civil Rus, va fi mutată într-un muzeu.

Ucraina și-a dublat eforturile de a șterge toate urmele dominației rusești în contextul unei invazii la scară largă a trupelor Kremlinului, care se apropie acum de doi ani.

Sâmbătă (9 decembrie), muncitorii municipali au ridicat cu grijă de pe piedestal statuia uriașă a lui Mykola Schors, un comandant de câmp sovietic din timpul Războiului Civil Rus.

Structura a ocupat un loc proeminent pe o arteră centrală care poartă numele poetului național al Ucrainei.

Trecătorii s-au oprit să privească și să fotografieze în timp ce o macara uriașă cobora Schors, care călărea un cal, pe un camion cu platformă.

Mii de străzi și așezări au fost, de asemenea, redenumite în ultimii ani, ca parte a unei campanii de decomunizare lansată după Revoluția Maidan din 2014, care a răsturnat un lider pro-rus.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă