23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Ucraina afirmă că trupele rezistă în Sievierodonetsk după ce ultimul pod...

VIDEO: Ucraina afirmă că trupele rezistă în Sievierodonetsk după ce ultimul pod a fost distrus

Ucraina a declarat că forțele sale încă rezistă în interiorul orașului Sievierodonetsk și încearcă să evacueze civilii, după ce Rusia a distrus ultimul pod către orașul din estul devastat, într-un potențial punct de cotitură într-una dintre cele mai sângeroase bătălii din război.

Ucraina a declarat că forțele sale încă rezistă în interiorul Siervierodonetsk după ce Rusia a distrus ultimul pod către oraș.

Imaginile din satelit publicate marți de Maxar Technologies au arătat pagubele aduse structurilor din jurul orașului din estul Ucrainei, colectate sâmbătă, 11 iunie.

Ucraina spune că peste 500 de civili sunt blocați în interiorul unei fabrici chimice dintr-o zonă industrială a orașului, unde forțele sale au rezistat săptămâni întregi bombardamentelor și asalturilor rusești.

Primarul orașului a declarat că evacuările sunt efectuate discret “în fiecare minut, atunci când există o acalmie și posibilitatea de transport”.

Poliția Națională a Ucrainei a publicat imagini cu ofițeri care evacuează civili în adăposturi antiaeriene în Pryvillia, în regiunea Luhansk.

Ucraina deține în continuare Lysychansk, orașul geamăn Sievierodonetsk, situat pe un teren mai înalt, pe malul opus al râului.

Dar, cu toate podurile distruse acum între cele două orașe, forțele ucrainene recunosc că ar putea fi încercuite – la fel ca în Mariupol, oraș care a căzut în luna mai după luni de asediu rusesc.

Reprezentanții separatiști proruși au declarat că orice trupă ucraineană rămasă în urmă trebuie să se predea sau altfel vor muri.

Ambele părți susțin că au provocat pierderi uriașe în luptele pentru oraș.

Moscova și-a angajat cea mai mare parte a puterii de foc pentru a îndeplini unul dintre obiectivele declarate ale președintelui Vladimir Puțin: forțarea Kievului să cedeze întregul teritoriu a două provincii estice.

Presa separatistă locală a declarat că artileria ucraineană a lovit o piață din regiunea Donetsk.

Rusia a declarat că a lovit un depozit de arme de artilerie în regiunea ucraineană Cernihiv, a relatat agenția de știri RIA, citând Ministerul rus al Apărării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă