11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

VIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei, soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a fi trimiși pe front în războiul contra Rusiei.

Reuters s-a numărat printre organizațiile media invitate săptămâna aceasta să urmărească antrenamentul, care a fost efectuat de soldați din Polonia, Franța și Belgia, în Wedrzyn, la aproximativ 40 de kilometri de granița cu Germania.

Potrivit unui soldat ucrainean, majoritatea soldaților nu au nicio experiență militară anterioară.

“Ei bine, cei mai mulți dintre ei au început să lucreze fără niciun fel de experiență. Acum, acești oameni pot să manevreze cu tact, să îndeplinească sarcini specifice, să comunice eficient și să transmită informații prin intermediul aparatelor de radio. În consecință, ei sunt pregătiți”, a spus el.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, obținând controlul asupra a aproape o cincime din teritoriul său, contraofensiva ucraineană lansată în iunie nu a reușit încă să obțină un progres major.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă