-0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeVideoVIDEO: Trei păsări moarte din cauza gripei aviare în Galapagos, Ecuador

VIDEO: Trei păsări moarte din cauza gripei aviare în Galapagos, Ecuador

Parcul Național Galapagos din Ecuador (PNG) a anunțat marți că trei păsări au murit din cauza gripei aviare, ceea ce i-a determinat pe oficiali să activeze măsurile de biosecuritate pentru a reduce riscul ca virusul să se răspândească.

Ecuadorul găzduiește 78 de specii de păsări endemice și indigene. Oficialii spun că își intensifică eforturile de protecție după ce trei păsări moarte au fost depistate pozitiv la virus.

“Este o veste regretabilă, deoarece păsările noastre sunt endemice. Monitorizăm constant în locurile în care au fost detectate păsări vizibil afectate. Prima măsură este de a închide aceste situri pentru vizitatori. Evident, trebuie să monitorizăm fiecare sit și să luăm măsuri conform protocolului pe care îl avem”, spune Danny Rueda, directorul Parcului Național Galapagos.

“Cea mai mare îngrijorare a noastră se concentrează asupra populațiilor noastre de pinguini, cormorani și albatroși. Sunt păsări endemice foarte sensibile la orice efect al schimbărilor climatice, la lipsa de hrană și mai ales la boli. Atunci ne concentrăm eforturile pentru a monitoriza starea populației și sănătatea acestor trei specii și a tuturor speciilor de păsări”, conchide acesta.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă