19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoVIDEO. Susținătorii lui Assange protestează

VIDEO. Susținătorii lui Assange protestează

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a început marți (20 februarie) ultima luptă de a împiedica extrădarea sa din Marea Britanie către Statele Unite, după mai bine de 13 ani de luptă cu autoritățile în instanțele engleze.

Procurorii americani încearcă să îl judece pe Assange, în vârstă de 52 de ani, pentru 18 capete de acuzare legate de publicarea de către WikiLeaks a unor cantități uriașe de documente militare confidențiale și telegrame diplomatice americane.

Aceștia susțin că scurgerile de informații au pus în pericol viețile agenților lor și că nu există nicio scuză pentru infracționalitatea sa. Susținătorii lui Assange îl consideră un erou anti-sistem și un jurnalist, care este persecutat pentru că a dezvăluit neregulile SUA.

La începutul a ceea ce ar putea fi ultima sa șansă de a opri extrădarea sa din Marea Britanie către Statele Unite la Înalta Curte din Londra, avocații și soția lui Assange au declarat că acest caz este motivat politic și că este un atac la adresa tuturor jurnaliștilor.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă