7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoVIDEO. Suspect arestat după un atac mortal lângă Turnul Eiffel

VIDEO. Suspect arestat după un atac mortal lângă Turnul Eiffel

Un cetățean german a murit și alte două persoane au fost rănite după ce un bărbat a atacat turiști în centrul Parisului, în apropiere de Turnul Eiffel, a declarat sâmbătă (2 decembrie) ministrul de interne Gerald Darmanin, adăugând că poliția l-a arestat rapid pe bărbatul de 26 de ani, cetățean francez, folosind un pistol paralizant Taser.

Suspectul fusese condamnat la patru ani de închisoare în 2016 pentru că plănuia un alt atac și se afla pe lista de supraveghere a serviciilor de securitate franceze, fiind cunoscut, de asemenea, ca având tulburări psihiatrice, a declarat ministrul de interne.

Atacul a avut loc în jurul orei 19:00 GMT, când bărbatul a atacat cu un cuțit un cuplu de turiști pe Quai de Grenelle, la câțiva metri de Turnul Eiffel, rănind mortal un bărbat. El a fost apoi urmărit de poliție și a atacat alte două persoane cu un ciocan înainte de a fi arestat.

Suspectul a strigat “Allahu Akbar” (n.r “Dumnezeu este cel mai mare”) și a spus poliției că era supărat pentru că “atât de mulți musulmani mor în Afganistan și în Palestina” și era, de asemenea, supărat din cauza situației din Gaza, a declarat Darmanin.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...
Ultima oră
Pe aceeași temă