21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Soldații ucraineni se predau la Azovstal

VIDEO: Soldații ucraineni se predau la Azovstal

Ministerul rus al Apărării a difuzat o înregistrare video în care, potrivit acesteia, apar militari ucraineni și luptători ai batalionului ucrainean ‘Azov’ care se predau la oțelăria Azovstal, fără a preciza data filmării imaginilor. Reuters nu a reușit să verifice în mod independent înregistrarea video.

Peste 260 de luptători ucraineni s-au predat după săptămâni în care s-au ascuns în labirintul de buncăre și tuneluri de sub combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 265 de luptători ucraineni s-au predat, inclusiv 51 care au fost grav răniți și vor fi tratați la Novoazovsk, în regiunea separatistă Donețk, susținută de Rusia.

Forțele rusești au bombardat Mariupol, un port important la Marea Azov, aflat între Rusia și Crimeea, timp de săptămâni întregi, în timp ce unele dintre cele mai aprige lupte urbane din timpul conflictului au lăsat o mare parte din oraș un pustiu.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov, a anunțat, de asemenea, în cadrul unui briefing zilnic, că rachetele rusești au distrus un depozit de arme furnizate de Statele Unite și de națiuni europene în regiunea Lviv din vestul Ucrainei.

Rusia numește acțiunile sale din Ucraina o “operațiune militară specială”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies